Ένα «twist» της κλασικής συνταγής
Πριν από μερικές μέρες ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε μπακαλιάρο σκορδαλιά ενόψει της 25ης Μαρτίου και αυτή είναι η συνταγή του.
Το… twist είναι πως το κουρκούτι για να τηγανιστεί ο μπακαλιάρος δεν είναι το κλασσικό των… μαμάδων, αλλά έχει μπύρα!
Αν ο μπακαλιάρος είναι παστός και τον έχετε ξαρμυρίσει, στο μείγμα για το κουρκούτι δεν χρειάζεται αλάτι. Αλλά αν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος, τότε προσθέτετε αλάτι κανονικά.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποκάλυψε κι ένα μυστικό για να μην είναι τόσο «δυνατό» το σκόρδο: Το «περνάει από νερό», δηλαδή το βράζει και η γεύση δεν είναι τόσο έντονη!
Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Τα υλικά για τη συνταγή
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
πιπέρι
100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κουρκούτι
400 ml νερό
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 ml μπύρα
18 γραμ. μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κ.σ. δενδρολίβανο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η σκορδαλιά
1 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
100 ml ελαιόλαδο
Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα καρύδας
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια