Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή για Ρύζι μπασμάτι με σαφράν

16.06.2024, 2:20

Αποτελεί ένα υγιεινό ελαφρύ γεύμα

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Όταν κάψουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό, προσθέτοντας το σαφράν και το καρδάμωμο.

Έπειτα βάζουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, για 2΄. Ρίχνουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο μέχρι να πιει τα υγρά του, για περίπου 16΄.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, τους σπόρους ροδιού και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με μαϊντανό.

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ½ φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
  • 12 κλωστές σαφράν
  • ½ κουτ. γλυκού καρδάμωμο, σκόνη
  • 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 ρόδι, τους σπόρους
  • 60 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο με αρακά και καρότα στην κατσαρόλα

Άγρια σπαράγγια φρικασέ

Σολoμός με λαχανικά και ρύζι

Συνταγή: Τάρτα με αγκινάρες


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα