Ηράκλειο: 34oC

Συνταγή για Βurger ψαριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

10.05.2024, 3:40

Πεντανόστιμο burger ψαριού με σάλτσα άνηθου, μαγιονέζα και πίκλες

Αν αναζητάτε μια νόστιμη και πρωτότυπη ιδέα για μια γευστική εμπειρία, το πεντανόστιμο burger ψαριού με σάλτσα άνηθου, μαγιονέζα και πίκλες είναι η ιδανική επιλογή. Αυτό το burger συνδυάζει τη φρεσκάδα και τη γεύση του ψαριού με την αρωματική άνθο του άνηθου, την πλούσια γεύση της μαγιονέζας και το ξινόλαχτο από τις πίκλες, δημιουργώντας ένα γευστικό αριστούργημα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των burgers και των θαλασσινών. Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

Για το burger ψαριού

  •  2 ψωμάκια για burger
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 αγγουράκια πίκλες και λίγη άλμη από το βάζο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2-3 σταγόνες Tabasco
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • Λίγα φύλλα σαλάτας iceberg
  • 2 σνίτσελ μπακαλιάρου

Για το σερβίρισμα

Τέταρτα λεμονιού
Τσιπς πατάτας

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες δαχτυλίδια.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το αγγουράκι πίκλα κομμένο σε φέτες και την άλμη από τις πίκλες.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη έτσι ώστε να μαριναριστούν τα κρεμμύδια.

Για την σάλτσα άνηθου

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το tabasco, το λεμόνι, τον άνηθο και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά.

Για το burger ψαριού

  •  Κόβουμε το iceberg.
  • Χωρίζουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  • Αλείφουμε εσωτερικά το ψωμί με την μαγιονέζα.
  • Βάλτε αν θέλετε μαγιονέζα χωρίς αυγό ή μαγιονέζα με αβοκάντο.
  • Βάζουμε το iceberg ψιλοκομμένο, ακουμπάμε από επάνω το τηγανισμένο ψάρι και από πάνω τα κρεμμύδια και τις πίκλες.
  • Σκεπάζουμε το burger με το άλλο ψωμί.
  • Ομοίως ετοιμάζουμε και το άλλο.
  • Σερβίρουμε με τσιπς πατάτας και τέταρτα λεμονιού.

Το burger ψαριού ταιριάζει πολύ και με τη σως ταρτάρ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Σαρδέλα: Το υγιεινό ψάρι που πρέπει να έχουμε στο σπίτι μας

Μαγειρίτσα με όλα της τα υλικά και τα… μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο από την Αργυρώ