Η συνταγή είναι του Γιώργου Δημητρακόπουλου
Ανοιξιάτικα και καταπράσινα, τα σπαράγγια, με μια ευχάριστη υπόπικρη επίγευση και δροσερή γεύση, ζητούν ελάχιστες παρεμβάσεις για να αναδειχθεί η νοστιμιά τους.
Ταιριάζουν σε σαλάτες, ομελέτες αλλά και ως συνοδευτικά ψητών ψαριών.
Η συνταγή αυτή, είναι έτοιμη σε λιγότερο από μισή ώρα
Υλικά
- 200 γρ. σπαγγέτι
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 8 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 200 γρ. σπαράγγια, σε μέγεθος μπουκιάς
- 125 ml λευκό ξηρό κρασί
- 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το κραμπλ
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, σε κομματάκια
- 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κραμπλ: Χτυπάμε το ψωμί και τους σπόρους μάραθου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε γουδί, μαζί με μια πρέζα αλάτι, μέχρι να έχουμε ψίχουλα σαν από χοντροτριμμένη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα ψίχουλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει πραγματικά τραγανό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Ζυμαρικά: Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να γίνουν al dente, και στη συνέχεια σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό του βρασίματος.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ξεχωριστό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο, τις αντσούγιες και το μπούκοβο για 1΄-2΄ ή μέχρι να λιώσουν οι αντσούγιες. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και συνεχίζουμε για 2΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για 2΄-3΄ ή μέχρι να ψηθούν τα σπαράγγια.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα σπαράγγια, έπειτα την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτοντας λίγο από το νερό βρασμού των ζυμαρικών για να μην κολλήσουν. Καρυκεύουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Μοιράζουμε σε πιάτα και πάνω ρίχνουμε τραγανό κράμπλ ψωμιού.
Διαβάστε επίσης:
Νηστήσιμη συνταγή: Καλαμαράκια με μαύρες ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες
Νηστήσιμη συνταγή: Γαρίδες με πράσα λαδερά και λεμονάτα
Συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές
Νηστίσιμη συνταγή: Ρύζι με καλαμαράκια

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
«Ντου» της ΕΛΑΣ σε στριπτιτζάδικα - Πέντε συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων- Δείτε φωτό
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου