Ηράκλειο: 12oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με ζελέ

27.04.2024, 1:34

Με ανανά και κρέμα

Δροσερό, εύκολο και απίθανα γευστικό αυτό το γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά, είναι ιδανικό ως επιδόρπιο αλλά και ως ένα φίνο γιορτινό κέρασμα.

Υλικά

  • 1 φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση ανανά (οι συσκευασίες συνήθως περιέχουν δύο φακελάκια – κρατάμε το δεύτερο για άλλο γλυκό)
  • 250 ml (1 + 1/4 κούπας) καυτό νερό
  • 250 ml (1 + 1/4 κούπας) κρύο νερό
  • 190 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας (π.χ. πτι μπερ, digestive κ.ά.), αλεσμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  • 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μπαβαρουάζ (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 500 ml (21⁄2 κούπες) φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Tρόπος Μαγειρέματος 

  • Για το γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά, σε ένα μπολ αδειάζουμε τη σκόνη φρουί ζελέ και προσθέτουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η σκόνη να διαλυθεί, προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το ζελέ να γίνει παχύρρευστο, αλλά όχι να στερεοποιηθεί εντελώς.
  • Αφού περάσουν γύρω στα 45 λεπτά, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μπισκότου. Το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Σε άλλο μπολ αδειάζουμε τη σκόνη κρέμας μπαβαρουάζ, προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
  • Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.
  • Τέλος, ρίχνουμε το μισό από το παχύρρευστο ζελέ ανανά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το τσέρκι με τη βάση του γλυκού και αδειάζουμε εκεί την κρέμα που ετοιμάσαμε.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο ξανά και απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας το υπόλοιπο ζελέ ανανά.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξουν καλά η κρέμα και το ζελέ.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης

Συνταγή για σαλάτα με σύκα

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

πριν από 1 λεπτό
Πηγαδάκια

Εγκαίνια βιτρίνας στην Πύλη Αγίου Γεωργίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Style

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Ηράκλειο

Βεβήλωσαν την φάτνη στην Πλατεία Ελευθερίας!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Όλο και περισσότερα τα περιστατικά με ανήλικους να γίνονται «λιώμα» από το αλκοόλ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ελλάδα

Έληξε η προθεσμία για την πληρωμή του Δώρου των Χριστουγέννων, τι ισχύει εάν δεν καταβλήθηκε στους εργαζόμενους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Κρήτη

Τραγωδία στον Μυλοπόταμο – Εντοπίστηκε νεκρός στο χωράφι του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Οικονομία

Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα με τις αυξήσεις των μισθών το 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Οικονομία

Νέο επίδομα ανεργίας: Αυτοί θα λάβουν έως 1.295€ το μήνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Κόσμος

Πούτιν: «Η μπάλα στο γήπεδο της Δύσης, είμαστε έτοιμοι για ειρηνικές διαπραγματεύσεις» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Ελλάδα

Χριστούγεννα στα μπλόκα για τους αγρότες – Μοιράζουν μήλα και λάδι στα αυτοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →