Ηράκλειο: 24oC

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με ζελέ

27.04.2024, 1:34

Με ανανά και κρέμα

Δροσερό, εύκολο και απίθανα γευστικό αυτό το γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά, είναι ιδανικό ως επιδόρπιο αλλά και ως ένα φίνο γιορτινό κέρασμα.

Υλικά

  • 1 φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση ανανά (οι συσκευασίες συνήθως περιέχουν δύο φακελάκια – κρατάμε το δεύτερο για άλλο γλυκό)
  • 250 ml (1 + 1/4 κούπας) καυτό νερό
  • 250 ml (1 + 1/4 κούπας) κρύο νερό
  • 190 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας (π.χ. πτι μπερ, digestive κ.ά.), αλεσμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  • 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μπαβαρουάζ (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 500 ml (21⁄2 κούπες) φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Tρόπος Μαγειρέματος 

  • Για το γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά, σε ένα μπολ αδειάζουμε τη σκόνη φρουί ζελέ και προσθέτουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η σκόνη να διαλυθεί, προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το ζελέ να γίνει παχύρρευστο, αλλά όχι να στερεοποιηθεί εντελώς.
  • Αφού περάσουν γύρω στα 45 λεπτά, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μπισκότου. Το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Σε άλλο μπολ αδειάζουμε τη σκόνη κρέμας μπαβαρουάζ, προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
  • Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.
  • Τέλος, ρίχνουμε το μισό από το παχύρρευστο ζελέ ανανά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το τσέρκι με τη βάση του γλυκού και αδειάζουμε εκεί την κρέμα που ετοιμάσαμε.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο ξανά και απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας το υπόλοιπο ζελέ ανανά.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξουν καλά η κρέμα και το ζελέ.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης

Συνταγή για σαλάτα με σύκα

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

πριν από 2 ώρες
Style

Συνταγή για σκορδόψωμο: Το μυστικό που απογειώνει τη γεύση του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Κόσμος

Νέο πύρινο μέτωπο στην Τουρκία: Εκκενώθηκαν 7 χωριά – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τις φλόγες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» για 3η νύχτα η τουριστική περιοχή του Πλατανιά (Φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Πολιτική

Βολουδάκη για την επίθεση σε Εύζωνες: «Καμία ανοχή στη βεβήλωση των εθνικών συμβόλων»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Τραγωδία στο Αιγάλεω: 65χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Χαλκιδική: Χειροπέδες σε άνδρα που κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Style

Σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Καιρός

Βροχερό το σκηνικό αύριο 18/8 στην Κρήτη – Έρχονται μπουρίνια και καταιγίδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Πνευματικά

Εορτολόγιο: Σε ποιους να πείτε χρόνια πολλά αύριο 18 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση Τζόκερ 17/8: Αυτοί οι αριθμοί κερδίζουν τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ

Διαβάστε περισσότερα