Ηράκλειο: 27oC

Συνταγή: Μαρμελάδα λωτός

29.12.2024, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Με τη φυσική του γλύκα και το διακριτικό του άρωμα, ο λωτός γίνεται μια θαυμάσια μαρμελάδα, που ταιριάζει τόσο σε πρωινό με φρυγανιές και βούτυρο όσο και σε γλυκιές παρασκευές.

Υλικά
Τεμάχια: για 1 μεγάλο βάζο

  • 1 κιλό ώριμοι λωτοί, καθαρισμένοι
  • 200 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

  • Για τη μαρμελάδα λωτός, ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τους λωτούς και τους κόβουμε σε κομμάτια.
  • Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα ξύσματα και τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο. Αν θέλουμε, με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα φρούτα μέσα στην κατσαρόλα για να διαλυθούν όσα κομμάτια έχουν απομείνει.
  • Μόλις δέσει η μαρμελάδα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε άλλα 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα