Δείτε τη συνταγή
Η πιο μυρωδάτη μαρμελάδα, από μανταρίνια και μια μικρή ποσότητα τζίντζερ που τονίζει τη γεύση του φρούτου.
Υλικά
Τεμάχια: 3-4
- 500 γρ. μανταρίνια, κατά προτίμηση τύπου Χίου (ακέρωτα)
- χυμός από 3 λεμόνια
- 1.300 ml νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 80 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα μανταρίνι, ξεκινάμε και πλένουμε τα μανταρίνια και τα στύβουμε.
- Από τις στυμμένες κούπες ξεχωρίζουμε τις φλούδες και τις καθαρίζουμε από τα κομμάτια της σάρκας που έχουν μείνει πάνω τους. Τις κόβουμε σε κορδελάκια.
- Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τον χυμό μανταρινιού και λεμονιού, το νερό, το τζίντζερ και τις φλούδες.
- Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζουν και αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι φλούδες. Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται από το πόσο χοντρόφλουδα είναι τα μανταρίνια, πόσο λεπτά τα κόψαμε και πόσο μαλακά θέλουμε να τα αισθανόμαστε στο μάσημα μέσα στη μαρμελάδα. Υπόψη ότι, όταν προστεθεί η ζάχαρη, δεν θα μαλακώσουν άλλο.
- Μόλις μαλακώσουν όσο τα θέλουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει (βλ. «Mυστικό»). Αποσύρουμε και μοιράζουμε σε βάζα, κατά προτίμηση αποστειρωμένα.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)