Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή: Πολίτικη σκορδαλιά με αμύγδαλα

22.03.2025, 17:11

Δείτε πως να τη φτιάξετε 

Μια πολίτικη συνταγή με ξηρούς καρπούς και ψωμί, ιδανική για συνοδευτικό σε ψάρι.

30′ προετοιμασία
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 800 ml
250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
400 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/3 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι

Διαδικασία

Για τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη.
Προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο, τον χυμό, το ξίδι και το αλάτι, χτυπάμε για να ενωθούν και στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σε αργή ροή το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα.
Μυστικά
Τη διατηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, κλεισμένη σε βάζο.

Πηγή: gastronomos.gr 

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα