Τα υλικά και ο τρόπος μαγειρέματος
Ο σολομός είναι θρεπτικός και μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή με σπαράγγια ,δημιουργώντας ένα υγιεινό και λαχταριστό πιάτο.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 500 gr σπαράγγια τριμαρισμένα
- 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ. γ. ρίγανη
- 1 κ. γ. βασιλικός
- 1 κ. γ. πάπρικα
- 3 κ. γ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές και κόβεις τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου με διαστάσεις 30×30 cm
- Τοποθετείς στο κέντρο κάθε κομματιού μερικές φέτες λεμονιού και από πάνω ένα φιλέτο σολομού και 1/4 των σπαραγγιών
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο με τη ρίγανη, το βασιλικό, την πάπρικα και το σκόρδο και τα ανακατεύεις καλά
- Μοιράζεις το μείγμα στα τέσσερα φιλέτα και τα σπαράγγια
- Τυλίγεις τα αλουμινόχαρτα δημιουργώντας κλειστά μικρά πακέτα και τα τοποθετείς σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος
- Τα ψήνεις για 20 περίπου λεπτά
- Τα βγάζεις από το φούρνο και ρίχνεις από πάνω χυμό λεμονιού, πιπέρι, θυμάρι και τα σερβίρεις ζεστά.
Πηγή: tlife.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Αν γεννήθηκες μία από αυτές τις 6 μέρες τότε σε περιμένουν πολλά λεφτά
Θλίψη στην Μεσαρά για τον χαμό του αγαπητού δασκάλου
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Ιερέας εκτός εαυτού μπούκαρε σε καφετέρια όταν είδε την 14χρονη κόρη του με νεαρό
Κρήτη: Έρχονται αλλαγές με συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός 45χρονος μοτοσικλετιστής - Η μηχανή του «καρφώθηκε» με μεγάλη ταχύτητα σε φανάρι
Θλίψη στη Μεσαρά για τον θάνατο του Λεωνίδα Σταθωράκη
Εργάστηκε μόλις 90 λεπτά, απολύθηκε και το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση 120.000€!