Ηράκλειο: 33oC

Συνταγή: Σαλάτα με τόνο και πατάτες

30.04.2024, 23:54

Έτοιμη σε 15 λεπτά

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να φτιάξουν πατατοσαλάτα όλες τις εποχές του χρόνου. Δικαίως, γιατί είναι μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή.

  • Υλικά 
  • 100 γρ. φρέσκος τόνος, φιλέτο ή κομμάτι από την ουρά
  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 5 ελιές μαύρες
  • 6 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή ξερό1
  • 1 κ.σ. κάππαρη Πάρου
  • 1 αυγό βρασμένο και κομμένο στη μέση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο ντρέσινγκ λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένο
  • Κρίταμο τουρσί για γαρνίρισμα

Tρόπος μαγειρέματος 

  • Σε αλατισμένο νερό ή σε νερό θαλασσινό βράζουμε τον τόνο σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον τόνο να κρυώσει μέσα στο νερό.
  • Βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά.
  • Βγάζουμε τον τόνο από το νερό και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τον κόβουμε σε μπουκιές.
  • Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο.
  • Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο τουρσί.

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε επίσης: