Έτοιμη σε 15 λεπτά
Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να φτιάξουν πατατοσαλάτα όλες τις εποχές του χρόνου. Δικαίως, γιατί είναι μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή.
- Υλικά
- 100 γρ. φρέσκος τόνος, φιλέτο ή κομμάτι από την ουρά
- 3 μεσαίες πατάτες
- 5 ελιές μαύρες
- 6 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή ξερό1
- 1 κ.σ. κάππαρη Πάρου
- 1 αυγό βρασμένο και κομμένο στη μέση
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο ντρέσινγκ λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένο
- Κρίταμο τουρσί για γαρνίρισμα
Tρόπος μαγειρέματος
- Σε αλατισμένο νερό ή σε νερό θαλασσινό βράζουμε τον τόνο σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον τόνο να κρυώσει μέσα στο νερό.
- Βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε τον τόνο από το νερό και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τον κόβουμε σε μπουκιές.
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο.
- Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο τουρσί.
Πηγή: lifo.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων