Για να μας δροσίσουν τις ημέρες του καύσωνα
Τις πολύ ζεστές ημέρες, ο οργανισμός μας επιθυμεί γλυκές γεύσεις που μας δροσίζουν και, ιδανικά, έχουν λίγες θερμίδες ώστε να μπορούμε να τις μεταβολίσουμε χωρίς επιβάρυνση.
Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου προτείνει τέσσερις light συνταγές για εύκολα παγωτά και γρανίτες, με ελάχιστα λιπαρά, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, και σημαντική συγκέντρωση πρωτεΐνης. Αυτές οι συνταγές φτιάχνονται γρήγορα, καταναλώνονται από όλους και αποτελούν το ιδανικό δροσερό σνακ για τις ζεστές μέρες.
Παγωτό σοκολάτα
Υλικά:
1 κεσεδάκι flair cottage cheese
1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)
1 κουτ. της σούπας άγλυκο κακάο
1 κουτ. της σούπας στέβια ή άλλο γλυκαντικό (σε ποσότητα ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις)
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και το βάζουμε σε παγοθήκες.
Αφού παγώσει (μετά από τουλάχιστον μία ώρα), βάζουμε όσα παγάκια έχουμε σκοπό να καταναλώσουμε στο μπλέντερ για την καλύτερη δυνατή υφή.
Διατροφική ανάλυση:
ενέργεια: 330 kcal
πρωτεΐνες: 38 gr
υδατάνθρακες: 24 gr
λιπαρά: 5 gr (εκ των οποίων κορεσμένα 4 gr)
Γιαουρτογρανίτα με φράουλες και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλιτζάνι φράουλες
¼ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις φράουλες σε κομματάκια (ή τις πολτοποιούμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε σε θήκες για γρανίτα και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Χρειάζονται 4-5 ώρες για να είναι έτοιμες.
Εναλλακτικά, μοιράζουμε το μίγμα σε παγοθήκη και βάζουμε οδοντογλυφίδες, δημιουργώντας μπουκίτσες- γλειφιτζούρια.
Θερμίδες: όλο το μίγμα μας δίνει περίπου 300 θερμίδες. Στις κλασικές πλαστικές θήκες βγαίνουν περίπου 8 γρανίτες, δηλαδή 37 θερμίδες. Αν τα βαλουμε σε διαφορετικά σκεύη διαιρούμε το 300 με τον αριθμό τους.
Γιαουρτογρανίτα με καρπούζι ή πεπόνι και γλυκαντικό (ή στέβια)
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 1/2 φλιτζάνι καρπούζι ή πεπόνι
υποκατάστατο ζάχαρης ή στέβια
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα φρούτα και πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πριν προσθέσουμε το γλυκαντικό δοκιμάζουμε, γιατί μπορεί να μη χρειάζεται.
Βάζουμε σε θήκες και ακολουθούμε τα βήματα όπως στην πρώτη συνταγή.
Θερμίδες: όλο το μίγμα μας δίνει περίπου 220 θερμίδες. Στις κλασικές πλαστικές θήκες βγαίνουν περίπου 8 γρανίτες, δηλαδή 27 θερμίδες. Αν τα βάλουμε σε διαφορετικά σκεύη διαιρούμε το 220 με τον αριθμό τους.
Γιαουρτογρανίτα μπανάνα-σοκολάτα
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 μπανάνες
3 κουτ. της σούπας κακάο
1 βανίλια
υποκατάστατο ζάχαρης ή στέβια
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Προαιρετικά βάζουμε και λίγο γλυκαντικό αν μας φανεί άγλυκο το μίγμα.
Βάζουμε σε θήκες και ακολουθούμε τα βήματα όπως στην πρώτη συνταγή.
Θερμίδες: όλο το μίγμα μας δίνει περίπου 400 θερμίδες. Στις κλασικές πλαστικές θήκες βγαίνουν περίπου 8 γρανίτες, δηλαδή 50 θερμίδες. Αν τα βάλουμε σε διαφορετικά σκεύη διαιρούμε το 400 με τον αριθμό τους.
Πηγή: marieclaire.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη
Αναπάντεχες εκπλήξεις έρχονται σε 3 ζώδια μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου