Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Παγωτό γιαούρτι

11.06.2024, 12:06

Θα σας δροσίσει όσο τίποτε άλλο

Αυτό το παγωτό γιαούρτι με αγνά και ελληνικά προϊόντα είναι η ελληνική απάντηση στο τυποποιημένο frozen yogurt. Δοκιμάστε να το φτιάξετε με γιαούρτι με ή χωρίς παγωτομηχανή.

Υλικά

  • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 3 κεσεδάκια (x200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. θυμαρίσιο μέλι

Για το παγωτό γιαούρτι

  • Αν έχουμε παγωτομηχανή το σπιτικό παγωτό γιαούρτι της Αργυρώς χτυπιέται και παγώνει συγχρόνως και το αποτέλεσμα είναι ένα απαλό και αφράτο.
  • Όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την παλιά μέθοδο: Παγώνουμε να σφίξει και αφρατεύουμε με μίξερ χειρός, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τη διαδικασία μέχρι να επιτύχουμε απαλή υφή χωρίς κρυστάλλους για το παγωτό γιαούρτι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει.
  • Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
  • Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.
  • Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης και απολαμβάνουμε το συγκλονιστικό παγωτό με γιαούρτι!

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: