Ηράκλειο: 32oC

Συνταγή για τηγανίτες μήλου

25.11.2024, 21:54

Θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή!

Μυρωδάτες και αφράτες τηγανίτες μήλου από την Αργυρώ είναι η πιο εύκολη συνταγή που θα μπορούσατε να φτιάξετε. Επειδή είναι τηγανίτες με μήλο μέσα στο χυλό, το απλό ζυμάρι μεταμορφώνεται σε ένα μείγμα μοναδικά γευστικό και μυρωδάτο.

Υλικά

  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 μεγάλα ή 3 μικρά μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • Για το γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Φρέσκα φρούτα

Για τις τηγανίτες μήλου

  • Πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο.
  • Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα.
  • Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές μείγματος.
  • Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.
  • Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα.

Μυστικά

  • Μία πρέζα μαγειρική σόδα μέσα στο μείγμα θα κάνει τις τηγανίτες πολύ φουσκωτές.
  • Μπορείτε να ψιλοκόψετε το ένα μήλο σε μικρά καρέ και να τρίψετε το υπόλοιπο.
  • Εάν έχετε χρόνο αφήστε το μείγμα να σταθεί για 20′ στον πάγκο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι φρούτο σας αρέσει στο χυλό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Advertisment