Φτιάχνεται με ένα παράξενο γάλα γεμάτο προβιοτικά
Το παγωτό από γάλα φοράδας μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο για το έντερο και νόστιμο για τους γευστικούς κάλυκες, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Εδώ και γενιές, λαοί στην Κεντρική Ασία ομνύουν στα οφέλη του γάλακτος φοράδας, για το οποίο ερευνητές από την Πολωνία είναι πεπεισμένοι πως πρέπει να αξιοποιηθεί και στην παρασκευή παγωτού.
Αναπτύσσοντας τέσσερις διαφορετικούς τύπους παγωτού, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δυτικής Πομερανίας στο Στσέτσιν βρήκαν ότι τα εκείνα που περιείχαν το γάλα φοράδας που είχε υποστεί ζύμωση, λειτουργούσαν ως καλή πηγή προβιοτικών με προστατευτικές ιδιότητες, αποτρέποντας την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων στο έντερο.
Κατά τη χώνεψή του, απορροφώνται οι πρωτεΐνες του, που έχουν αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη
Αναπάντεχες εκπλήξεις έρχονται σε 3 ζώδια μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου