Ηράκλειο: 25oC

Το εναλλακτικό παγωτό που ωφελεί το έντερο

15.08.2024, 1:46

Φτιάχνεται με ένα παράξενο γάλα γεμάτο προβιοτικά

Το παγωτό από γάλα φοράδας μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο για το έντερο και νόστιμο για τους γευστικούς κάλυκες, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Εδώ και γενιές, λαοί στην Κεντρική Ασία ομνύουν στα οφέλη του γάλακτος φοράδας, για το οποίο ερευνητές από την Πολωνία είναι πεπεισμένοι πως πρέπει να αξιοποιηθεί και στην παρασκευή παγωτού.

Αναπτύσσοντας τέσσερις διαφορετικούς τύπους παγωτού, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δυτικής Πομερανίας στο Στσέτσιν βρήκαν ότι τα εκείνα που περιείχαν το γάλα φοράδας που είχε υποστεί ζύμωση, λειτουργούσαν ως καλή πηγή προβιοτικών με προστατευτικές ιδιότητες, αποτρέποντας την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων στο έντερο.

Κατά τη χώνεψή του, απορροφώνται οι πρωτεΐνες του, που έχουν αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 

Διαβάστε επίσης:

Δυσκοιλιότητα: Οι τροφές για άμεση ανακούφιση


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα