Ηράκλειο: 31oC

Το κόλπο για να διατηρούνται φρέσκα τα αγγούρια

28.08.2025, 16:09

Ένα καταπληκτικό κόλπο που μόνο λίγοι γνωρίζουν

Ένα λαχανικό που σχεδόν ποτέ δεν λείπει από ένα ψυγείο, είναι το αγγούρι. Πως μπορούμε όμως να τα διατηρήσουμε πάντα φρέσκα;

Επειδή τα αγγούρια αποτελούνται κατά 95% από νερό, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις λάθος συνθήκες αποθήκευσης, γράφει η Express.

Για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά, συνιστάται η χρήση κοινού αλουμινόχαρτου κουζίνας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τυλίξετε το αγγούρι σε αλουμινόχαρτο πριν το βάλετε στο ψυγείο. Τα αγγούρια πωλούνται συνήθως με πλαστική μεμβράνη στα καταστήματα, αλλά είναι καλύτερο να την αφαιρείτε, καθώς μπορεί να παγιδεύσει την υγρασία και να προκαλέσει αλλοίωση του λαχανικού, ειδικά αν η συσκευασία έχει ήδη ανοιχτεί.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της Martha Stewart, τα αγγούρια πρέπει να αποθηκεύονται με τρόπο που να τους επιτρέπει να “αναπνέουν” χωρίς να εκτίθενται υπερβολικά στην υγρασία. Το τύλιγμά τους σε αλουμινόχαρτο επιτρέπει την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και βοηθά στην αποφυγή της συμπύκνωσης.

Τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείτε στο ψυγείο / My

Βεβαιωθείτε ότι το αγγούρι είναι εντελώς στεγνό πριν το συσκευάσετε – αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο σήψης. Είναι επίσης σημαντικό να μην το υπερψύξετε: αποθηκεύστε τα αγγούρια σε ένα συρτάρι με φρούτα και λαχανικά, αλλά μακριά από κρεμμύδια, μήλα και άλλα τρόφιμα που εκπέμπουν αιθυλένιο, ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση και την αλλοίωση των φρέσκων λαχανικών.

Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα λαχανικά

Η καταλληλότερη θερμοκρασία για την αποθήκευση των λαχανικών είναι μεταξύ +2°C και +10°C. Εάν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από αυτήν, οι κόνδυλοι της πατάτας αρχίζουν να βλαστάνουν.

Είναι ιδανικό να τοποθετείτε τις πατάτες στις πιο δροσερές γωνιές του σπιτιού. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας – θα πρέπει να κυμαίνεται γύρω στο 80%.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε την αποθήκευση στο φως, καθώς αυτό έχει αρνητική επίδραση στη γεύση των πατατών. Υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, οι κόνδυλοι αρχίζουν να παράγουν σολανίνη, μια τοξική ουσία. Ως αποτέλεσμα, η φλούδα γίνεται πράσινη και ο ίδιος ο καρπός γίνεται δυνητικά επικίνδυνος για κατανάλωση.

πριν από 1 λεπτό
Style

Το κόλπο για να διατηρούνται φρέσκα τα αγγούρια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Στρίπερ κατήγγειλε 26χρονο Αλβανό για βιασμό στο Φαληράκι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Style

Πως γίνεται ο πάγος στα bar είναι τόσο διάφανος και στο σπίτι να θολώνει;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Υγεία

O ΠΟΥ καλεί σε εμβολιασμό των παιδιών για τον κοκκύτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Style

Η νέα ταινία του Πίτερ Φαρέλι για τον Σιλβέστερ Σταλόνε και το «Rocky»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κόσμος

Πέθανε ο ηθοποιός Φλόιντ Λεβίν – Γνωστός για τη συμμετοχή του σε «Baywatch» και «The Hangover»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κρήτη

Σημαντική διάκριση για το Πρόγραμμα «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Κρήτη

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος αύριο (29/8) σε περιοχές της Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Αθλητικά

Σπανούλης στους παίκτες: «Συγκέντρωση, πάθος και καρδιά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Αθλητικά

29ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Ανοίγουν οι εγγραφές την Παρασκευή 29 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα