Ένα καταπληκτικό κόλπο που μόνο λίγοι γνωρίζουν
Ένα λαχανικό που σχεδόν ποτέ δεν λείπει από ένα ψυγείο, είναι το αγγούρι. Πως μπορούμε όμως να τα διατηρήσουμε πάντα φρέσκα;
Επειδή τα αγγούρια αποτελούνται κατά 95% από νερό, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις λάθος συνθήκες αποθήκευσης, γράφει η Express.
Για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά, συνιστάται η χρήση κοινού αλουμινόχαρτου κουζίνας.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τυλίξετε το αγγούρι σε αλουμινόχαρτο πριν το βάλετε στο ψυγείο. Τα αγγούρια πωλούνται συνήθως με πλαστική μεμβράνη στα καταστήματα, αλλά είναι καλύτερο να την αφαιρείτε, καθώς μπορεί να παγιδεύσει την υγρασία και να προκαλέσει αλλοίωση του λαχανικού, ειδικά αν η συσκευασία έχει ήδη ανοιχτεί.
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της Martha Stewart, τα αγγούρια πρέπει να αποθηκεύονται με τρόπο που να τους επιτρέπει να “αναπνέουν” χωρίς να εκτίθενται υπερβολικά στην υγρασία. Το τύλιγμά τους σε αλουμινόχαρτο επιτρέπει την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και βοηθά στην αποφυγή της συμπύκνωσης.
Τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείτε στο ψυγείο / My
Βεβαιωθείτε ότι το αγγούρι είναι εντελώς στεγνό πριν το συσκευάσετε – αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο σήψης. Είναι επίσης σημαντικό να μην το υπερψύξετε: αποθηκεύστε τα αγγούρια σε ένα συρτάρι με φρούτα και λαχανικά, αλλά μακριά από κρεμμύδια, μήλα και άλλα τρόφιμα που εκπέμπουν αιθυλένιο, ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση και την αλλοίωση των φρέσκων λαχανικών.
Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα λαχανικά
Η καταλληλότερη θερμοκρασία για την αποθήκευση των λαχανικών είναι μεταξύ +2°C και +10°C. Εάν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από αυτήν, οι κόνδυλοι της πατάτας αρχίζουν να βλαστάνουν.
Είναι ιδανικό να τοποθετείτε τις πατάτες στις πιο δροσερές γωνιές του σπιτιού. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας – θα πρέπει να κυμαίνεται γύρω στο 80%.
Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε την αποθήκευση στο φως, καθώς αυτό έχει αρνητική επίδραση στη γεύση των πατατών. Υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, οι κόνδυλοι αρχίζουν να παράγουν σολανίνη, μια τοξική ουσία. Ως αποτέλεσμα, η φλούδα γίνεται πράσινη και ο ίδιος ο καρπός γίνεται δυνητικά επικίνδυνος για κατανάλωση.
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Θρήνος για την 32χρονη Στέλλα που «έσβησε» νωρίς
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Γυναικοκτονία στον Βόλο: 20 εκτρώσεις είχε κάνει η 36χρονη – «Ήθελε να την κρατήσει κοντά του με το ζόρι»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Τραγωδία στην Καστοριά: Πήραν κρυφά το αυτοκίνητο τα δύο παιδιά - «Ήταν ζευγάρι ο Θέμης και η Αλεξάνδρα»
Άγριος καβγάς στην Νέα Αλικαρνασσό - Τον έστειλε στο νοσοκομείο για ένα κοίταγμα
Το τελευταίο αντίο στην Αλεξάνδρα Νικολαΐδου – Λύγησαν η μητέρα της και ο σύντροφος της Ντέμης Νικολαΐδης στην κηδεία
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Δύσκολες ώρες για τον «Παντελή» του «Σασμού» - Στο νοσοκομείο τις τελευταίες εβδομάδες ο γνωστός ηθοποιός