Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Το μήνυμα του Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

28.10.2023, 11:43

Το μήνυμα για την ημέρα, έστειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός

Το δικό του μήνυμα για την Εθνική Επέτειο έστειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η οφειλή των Ελλήνων προς τους ήρωες του 1940, και σε όσους αγωνίστηκαν τα επόμενα χρόνια ενάντια στην βία, τον ζόφο, και στον ολοκληρωτισμό των Δυνάμεων του Άξονα, παραμένει το ίδιο κρίσιμη».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Η 28η Οκτωβρίου 1940, αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην πορεία του Ελληνισμού, ορόσημο πατριωτισμού, ευθύνης, και αξιοπρέπειας. Με το απερίφραστο «ΟΧΙ» προς το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας, μια περίοδος αγώνων, αντίστασης, και θυσιών άρχιζε για τον Ελληνικό λαό, που υπερασπίστηκε με ακατάβλητο σθένος την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Ογδόντα τρία χρόνια από την ημέρα εκείνη, η οφειλή των Ελλήνων προς τους ήρωες του 1940, και σε όσους αγωνίστηκαν τα επόμενα χρόνια ενάντια στην βία, τον ζόφο, και στον ολοκληρωτισμό των Δυνάμεων του Άξονα, παραμένει το ίδιο κρίσιμη: ενωμένοι, με πίστη και αφοσίωση στις ιστορικές μας αξίες, να υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή με τις πράξεις μας, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη και τον ανθρωπισμό»