Αναλυτικά η διαδικασία για να το φτιάξετε
Το καϊμάκι είναι μια από τις πιο αγαπημένες και χαρακτηριστικές γεύσεις παγωτού στην Ελλάδα. Αρωματικό, δροσερό και ξεχωριστό, θυμίζει καλοκαίρι, βόλτες και παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία. Με αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, το φτιάχνεις εύκολα στο σπίτι, μόνο με 4 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή. Γιατί η απλότητα έχει πάντα την πιο ωραία γεύση!
Το πιο εύκολο παγωτό καϊμάκι
Υλικά:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
200 γρ. υποβρύχιο μαστίχα
1 κ.γ. κοφτό μαχλέπι, σε σκόνη
Για το σερβιρισμα: φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
Εκτέλεση:
Μεταφέρουμε το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, το υποβρύχιο και το μαχλέπι, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να αφρατέψει.
Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×35 εκ. αφήνοντας αρκετή να εξέχει από τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη, μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Πηγή: shape.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Βαρύ το πένθος για την οικογένεια Σκουλά
Αντώνης Σαμαράς: Πέθανε σε ηλικία 34 ετών η κόρη του πρώην πρωθυπουργού
Μητσοτάκης: «Η ξαφνική και τόσο άδικη απώλεια της Λένας Σαμαρά μάς συγκλονίζει όλους»
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Που ισχύει απαγορευτικό
Ηράκλειο: Φωτιά σε δύσκολα προσβάσιμη περιοχή - Πάνω από 20 οχήματα της Πυροσβεστικής
«Έκρηξη» τύχης για 4 ζώδια τις επόμενες εβδομάδες
Ξέσπασε η Στέλλα Μιζεράκη: «Έχω χάσει τον άνθρωπό μου με μηχανή και αυτό που κάνεις δεν αξίζει»
Κρήτη: Απίστευτη καραμπόλα 3 οχημάτων στον ΒΟΑΚ – Μεγάλες καθυστερήσεις (Φωτογραφίες)
Ηράκλειο: «Έφυγε» η Σοφία - Η γυναίκα που δίδαξε τέχνη και αγάπη στα παιδιά