Ηράκλειο: 32oC

Τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι

25.11.2024, 23:00

Θα σας ξετρελάνει όλους

Πολύ εύκολο και μυρωδάτο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γρ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)
  • Για το γαρνίρισμα
  • Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Για το τσίζκεικ

  • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.7
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.
  • Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
  • Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας το ωραιότερο γλυκό κουταλιού λεμόνι.
  • Αυτό το γλυκό θα σας ξετρελάνει, με τον καφέ σας, με το τσάι σας, για πρωινό, για brunch, μετά το φαγητό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: