Ηράκλειο: 12oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Τσίζκεϊκ με πασχαλινό κουλούρι

04.05.2024, 1:34

Το γλυκό αυτό είναι ιδανικό για την Κυριακή του Πάσχα 

Μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε όσα πασχαλινά κουλουράκια μας περίσσεψαν. Τα κάνουμε βάση για το πιο ωραίο τσίζκεϊκ που έχουμε δοκιμάσει, φτιαγμένο με τη μαγική τριπλέτα υλικών: Arla cream cheese, Arla Κρέμα γάλακτος και βούτυρο Lurpak.

Υλικά
Για τη βάση

  • 300 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 600 γρ. Arla cream cheese
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, κρύα από το ψυγείο

Για τις φράουλες & τη σος

  • 500 γρ. φράουλες, οι μισές κομμένες στη μέση και οι υπόλοιπες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας νερό

Διαδικασία
Βάση

  • Αλέθουμε τα κουλουράκια στον πολυκόφτη, σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22 εκ. πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη βάση.

Κρέμα

  • Χτυπάμε στο μίξερ το Arla cream cheese με την άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την κρύα Arla κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο.

Φράουλες & σος

  • Βάζουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη βανίλια, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Αδειάζουμε στις φράουλες και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το υγρό. Προσθέτουμε και τις κομμένες στα δύο φράουλες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ίσα να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν (το μείγμα θα πήξει κι άλλο). Αφού κρυώσει, το ανακατεύουμε και αν χρειάζεται, το αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.
    Αδειάζουμε τις φράουλες πάνω από το τσίζκεϊκ και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κρατάμε το σιρόπι τους χωριστά σε ένα κανατάκι για να προσθέσει ο καθένα στο σερβίρισμα όσο θέλει.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για λαχταριστό τιραμισού 

Συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια 

Πάσχα 2024: «Πετάει» στα 15 ευρώ η τιμή του οβελία

πριν από 12 λεπτά
Υγεία

Ποια είναι τα συμπληρώματα διατροφής ενισχύουν τη γονιμότητα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Style

Πώς να φτιάξετε κλασικά μελομακάρονα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

Super League: Η ταυτότητα της 15ης αγωνιστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Αθλητικά

ΟΦΗ: Εξαιρετικός στην «Αγιά Σοφιά», έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Η ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών: «Όποιος είναι νόμιμος, δεν φοβάται»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Όλα τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Style

Αν ανήκεις σε ένα από αυτά τα 3 ζώδια, το 2026 θα είναι η χρονιά σου!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποχώρηση Μάλαμα – Η ανάρτησή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Υγεία

Γρίπη: Τα SOS των ειδικών για μετάδοση στις γιορτές – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κόσμος

Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 40χρονη σύντροφό του και έπεσε από την ταράτσα

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →