Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Εύκολη και με πλούσια γεύση, αυτή η τυρόπιτα μπορεί να σερβιριστεί την επόμενη μέρα στο πρωινό, στην (απίθανη) περίπτωση που περισσέψουν λίγα κομμάτια.
Υλικά
Μερίδες: ταψί 26 εκ.
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 500 γρ. φέτα φέτα
- 500 γρ. γραβιέρα πρόβεια
- 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, στραγγιστό
- 4 αυγά
- 500 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
- 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- ελαιόλαδο, για τα φύλλα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα, πρώτα τρίβουμε τη γραβιέρα, θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε μαζί τα δύο τυριά σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα και προσθέτουμε πιπέρι.
- Ρίχνουμε στο μείγμα αυτό τα τυριά και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 26 εκ.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα στη βάση του ταψιού, λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα.
- Γεμίζουμε το ταψί με τη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα καλά.
- Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν με ένα κοφτερό μαχαίρι, ώστε να μην εξέχουν πολύ, και τις γυρίζουμε προς τα μέσα, σαν στεφάνι γύρω γύρω στο σκεύος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα