Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας. Βάλτε στη γέμιση τα τυριά που αγαπάτε και θα γίνει πενταντόστιμη. Τόση εύκολη με απλά υλικά, που έχουμε στο σπίτι που θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Υλικά
- 1 συσκ. φύλλα κρούστας
- 800 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά (κασέρι,γκούντα, έμενταλ, γραβιέρα κ.ά.)
- 1/2 lt γάλα (φρέσκο)
- 5 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 1 σόδα (αναψυκτικό)
- 2 κ.σ. φρυγανιά (τριμμένη)
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε πρώτα ή λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας.
- Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
- Απλώνουμε 3 φύλλα ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
- Κομματιάζουμε σε ένα μπολ, με τα χέρια, τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομμάτια, κρατώντας 2 για το κλείσιμο.
- Ενώνουμε τα σπασμένα φύλλα κρούστας και τα ανακατεύουμε.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Αδειάζουμε το μίγμα στα στρωμένα φύλλα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά τους.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και γυρίζουμε προς τα μέσα τις ενώσεις τους.
- Χαράζουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι.
- Περιχύνουμε τις χαρακιές με το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τη σόδα, την περιχύνουμε και την αφήνουμε να ρουφήξει για 15 λεπτά.
Για το ψήσιμο
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220°C, στον αέρα.
- Μόλις βάλουμε τη τυρόπιτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.
- Ψήνουμε για 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει και να φουσκώσει.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα