Ηράκλειο: 34oC

Ζελέ γιαούρτι µε φράουλες

07.07.2024, 0:35

Δροσερή συνταγή ζελέ με ελάχιστες θερμίδες

Εύκολη συνταγή για όσους αγαπούν το ζελέ και τη φράουλα. Η δροσιά του γιαουρτιού σε ένα εύκολο επιδόρπιο που θα σου μείνει αξέχαστο. Ιδανικό για σερβίρισμα μετά από ένα γεύμα θαλασσινών.

Υλικά

  • 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 10 γραμ. φύλλα (2 φύλλα των 5 γραμ. ή 5 φύλλα των 2 γραμ.) ζελατίνη
  • 5 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • Ολόκληρες φράουλες για γαρνίρισμα
  • Κρύα σάλτσα φράουλας για το σερβίρισμα

Ζελέ γιαούρτι µε φράουλες

  • Για το ζελέ γιαούρτι με φράουλες χρειαζόμαστε ζελατίνη για να πήξει το γλυκό.
  • Μουλιάζουμε πρώτα τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5΄.
  • Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
  • Με τη λάμα του μαχαιριού βγάζουμε τα σποράκια βανίλιας και τα ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.
  • Στη συνέχεια, τη χτυπάμε με μίξερ χειρός μαζί με την ζάχαρη άχνη για 1,5 λεπτό, να γίνει παχύρρευστη.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό.
  • Τις ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθούν.
  • Προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βρέχουμε με νερό μία φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση.
  • Αδειάζουμε το ζελέ γιαούρτι και το παγώνουμε για 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Για να ξεφορμάρουμε, βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1΄ και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  • Στην τρύπα τοποθετούμε τις ολόκληρες φράουλες και περιχύνουμε με την κρύα σάλτσα φράουλας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: