Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Πως τα καρότα γίνονται ένα εύκολο και νόστιμο σνακ!

20.03.2024, 23:54

Συνταγή για τέλεια γλασαρισμένα καρότα

Πώς γλασάρουμε τα καρότα μας

Αυτό που χρειάζεται για να καραμελώσουν τέλεια τα καρότα είναι ένα εύκολο γλάσο μελιού και σκόρδου, που θα τα κάνει ακαταμάχητα. Απλώς λιώνουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε σκόρδο και μέλι και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι. Ρίχνουμε το μισό από αυτό το μίγμα πάνω στα καρότα πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο και το υπόλοιπο μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο για να γυαλίσουν.

Η συνταγή

Υλικά για 6 άτομα

  • 900 γρ. μέτρια καρότα (περίπου 8 τεμάχια)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 1/2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 μικρό λεμόνι
  • ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 220°C.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις άκρες των καρότων.
  • Κόβουμε τα καρότα σταυρωτά σε μακρόστενες λωρίδες μάκρους 5 εκατοστών. Αν έχουν πάχος περισσότερο από 2,5 εκατοστά τα κόβουμε και κατά μήκος στη μέση, διαφορετικά τα αφήνουμε ως έχουν.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε το μισό μίγμα επάνω στα καρότα και ανακατεύουμε, ώσπου να επικαλυφθούν.
  • Καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
  • Τοποθετούμε τα καρότα σε μονή στρώση στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά και παράλληλα να αποκτήσουν ένα ωραίο, καστανό χρώμα.
  • Τέλος, ρίχνουμε πάνω στα καρότα το υπόλοιπο γλάσο και στύβουμε τον χυμό του λεμονιού κι αυτόν επάνω τους και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο ή μπολ σερβιρίσματος.
  • Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο ψωμί ντομάτας με μυρωδικά

Εύκολη συνταγή: Πανσέτες και πατάτες ψητές

Εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνι

Λαχταριστό σουφλέ από ελληνικά τυριά

πριν από 1 λεπτό
Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 λεπτό
Ηράκλειο

Μεσαρά: Κατεβάζει ο χείμαρρος των Ματάλων – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Υγεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει τα οφέλη της παραδοσιακής ιατρικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Καιρός

Με βροχές και χιόνια θα κάνουμε Χριστούγεννα; – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Πολιτική

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ: Διπλωματικό μήνυμα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Style

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ηράκλειο

Βούλιαξε το Ηράκλειο: το αδιαχώρητο στην αγορά και στην εστίαση λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Κόσμος

Ροβανιέμι: Το σκοτεινό παρελθόν της «πατρίδας» του Άι Βασίλης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Οικονομία

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στόχος για το 2026 η ισχυρή εμπιστοσύνη στην οικονομία και το νέο παραγωγικό μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →