Ηράκλειο: 28oC

Συνταγή: Aλμυρές μπάρες βρώμης

20.04.2024, 0:17

Δείτε την συνταγή 

Χορταστικές, μελετημένα θρεπτικές και νοστιμότατες αλμυρές μπάρες βρώμης που σερβίρονται σαν ωραίο σνακ κάθε στιγμή. Διατηρούνται σκεπασμένες εκτός ψυγείου έως 3 ημέρες και στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Αυτή η συνταγή θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας!

Υλικά

Κομμάτια: 10-12

  • 180 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 2 1⁄2 κουτ. γλυκού λιναρόσποροι, αλεσμένοι στον πολυκόφτη ή καλά κοπανισμένοι σε γουδί
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 γλυκού μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό
  • 40 γρ. ηλιόσποροι
  • 40 γρ. κολοκυθόσποροι
  • 1 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά*
  • 320 ml φυτικό γάλα της αρεσκείας μας, χωρίς ζάχαρη
  • 8 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
  • 8 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να ετοιμάσουμε τις αλμυρές μπάρες βρώμης με λιαστές ντομάτες, ελιές και μυρωδικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τους λιναρόσπορους, το κύμινο, το μπούκοβο, τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους και τη διατροφική μαγιά.
  • Προσθέτουμε το φυτικό γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος από το γάλα.
  • Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μήκος πλευράς 25 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  • Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το μείγμα σφίγγει μεν, αλλά είναι μαλακό.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε ανασηκώνοντάς το με τη λαδόκολλα.
  • Το μεταφέρουμε σε επίπεδη επιφάνεια και το κόβουμε προσεκτικά σε μακρόστενες μπάρες ή σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψήστε τέλεια τα μπέργκερ σας στο τηγάνι

Εύκολη συνταγή: Χοιρινά μπιφτέκια

Αστακός: Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – Τον έβγαλαν στη στεριά με γερανό

πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος προσωρινός πρόεδρος ο Γιάννης Καββαδάς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Αθλητικά

Ο Κυφίδης στην 4η θέση του παγκοσμίου ILCA U21

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Style

«Is This Thing On?»: Η νέα ταινία του Μπράντλεϊ Κούπερ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Ελλάδα

Μονή Σινά: «Κινδυνεύει η ζωή μου» λέει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Style

Ποιες συμπεριφορές δείχνουν ένα βαθιά δυσλειτουργικό προϊστάμενο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

Ταξί παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένη στην Κινέτα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ηράκλειο

Τηλεφωνική απάτη στη Σταλίδα: Βρέθηκε ο «εισπράκτορας» που άρπαξε 5.400 από ηλικιωμένη – Αναζητείται ο «μαϊμού» ανιψιός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Κεραμέως: Τι λέει για την 13ωρη και τετραήμερη εργασία (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Style

Εύκολη συνταγή για σπιτικό πελτέ ντομάτας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Κόσμος

Κίνα: Δοκίμασαν τις αντοχές της υψηλότερης γέφυρας του πλανήτη βάζοντας επάνω της 96 φορτηγά (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα