Δείτε την συνταγή
Χορταστικές, μελετημένα θρεπτικές και νοστιμότατες αλμυρές μπάρες βρώμης που σερβίρονται σαν ωραίο σνακ κάθε στιγμή. Διατηρούνται σκεπασμένες εκτός ψυγείου έως 3 ημέρες και στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Αυτή η συνταγή θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας!
Υλικά
Κομμάτια: 10-12
- 180 γρ. νιφάδες βρώμης
- 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 2 1⁄2 κουτ. γλυκού λιναρόσποροι, αλεσμένοι στον πολυκόφτη ή καλά κοπανισμένοι σε γουδί
- 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1/2 γλυκού μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό
- 40 γρ. ηλιόσποροι
- 40 γρ. κολοκυθόσποροι
- 1 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά*
- 320 ml φυτικό γάλα της αρεσκείας μας, χωρίς ζάχαρη
- 8 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
- 8 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να ετοιμάσουμε τις αλμυρές μπάρες βρώμης με λιαστές ντομάτες, ελιές και μυρωδικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τους λιναρόσπορους, το κύμινο, το μπούκοβο, τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους και τη διατροφική μαγιά.
- Προσθέτουμε το φυτικό γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος από το γάλα.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μήκος πλευράς 25 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το μείγμα σφίγγει μεν, αλλά είναι μαλακό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε ανασηκώνοντάς το με τη λαδόκολλα.
- Το μεταφέρουμε σε επίπεδη επιφάνεια και το κόβουμε προσεκτικά σε μακρόστενες μπάρες ή σε τετράγωνα κομμάτια.
- Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Ψήστε τέλεια τα μπέργκερ σας στο τηγάνι
Εύκολη συνταγή: Χοιρινά μπιφτέκια
Αστακός: Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – Τον έβγαλαν στη στεριά με γερανό
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα