Ηράκλειο: 21oC

Συνταγή για νηστίσιμο cheesecake

11.04.2024, 3:40

Απολαύστε το κλασικό γλυκό χωρίς γαλακτοκομικά

Είστε λάτρεις του cheesecake αλλά θέλετε να απολαύσετε μια πιο υγιεινή και vegan εκδοχή; Μην ψάχνετε άλλο! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς.

Ξεχάστε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Η γέμιση αυτού του cheesecake φτιάχνεται με κρέμα καρύδας, τόφου και κάσιους, προσφέροντας πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή. Η βάση από καρύδια και λάδι καρύδας έρχεται να δώσει μια τραγανή πινελιά, χωρίς ίχνος βουτύρου.

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 1 ½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
  • 225 γραμμάρια τόφου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη βάση:

  • 1 φλιτζάνι καρύδια, καβουρντισμένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
  • φλιτζανιού λιωμένο λάδι καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

  • Προετοιμασία βάσης: Τοποθετήστε τα κάσιους ή τα φουντούκια σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα. Περιχύστε με βραστό νερό μέχρι να τα καλύψετε κατά 2,5 εκ. και αφήστε τα να μουλιάσουν για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  • Επεξεργαστείτε τα υλικά της βάσης: Στο multi σας, χοντροκόψτε τα μουλιασμένα κάσιους ή φουντούκια μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Προσθέστε το αλεύρι βρώμης, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο μιας αποσπώμενης φόρμας 23 εκ.
  • Ψήσιμο βάσης: Ψήστε τη βάση για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει χωρίς να ροδίσει. Αφήστε τη να κρυώσει σε σχάρα για 15 λεπτά.
  • Στραγγίστε τα κάσιους και ετοιμάστε τη γέμιση: Στραγγίστε τα κάσιους και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ ή μούλτι. Προσθέστε το τόφου, την κρέμα καρύδας, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα πολύ λείο μείγμα.
  • Ψήσιμο cheesecake: Σε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάστε το μείγμα της γέμισης πάνω από τη βάση. Ψήστε το cheesecake για 50 λεπτά έως 1 ώρα.
  • Αφήστε το να κρυώσει: Αφήστε το cheesecake να κρυώσει σε σχάρα μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο, χωρίς να το σκεπάσετε, μέχρι να κρυώσει πολύ καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Σερβίρισμα: Για να σερβίρετε, περάστε ένα κοφτερό και χαλαρώστε τις άκρες του ταψιού για να αφαιρέσετε το cheesecake.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Vegan cookies με σταγόνες σοκολάτας

Νηστίσιμα brownies χωρίς αυγά και βούτυρο

Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

πριν από 3 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Πέφτουν οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία με τον Ράσταβατς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Πέντε άτομα μπήκαν σε κομμωτήριο με σφυριά και ξυλοκόπησαν άγρια τον ιδιοκτήτη (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Οδηγός κίνδυνος – θάνατος κάνει επικίνδυνη προσπέραση (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Πολιτική

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η Δημοκρατία είναι ισχυρή όταν στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στη βία και γενναιόδωροι στον διάλογο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Συνελήφθη 55χρονος ηθικός αυτουργός σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ελλάδα

Εξάρχεια: Σεξουαλική παρενόχληση 36χρονης κοντά σε στάση λεωφορείου!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ελλάδα

Περιπολικό συνοδεύει νύφη στην εκκλησία – Οι έντονες αντιδράσεις (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Αθλητικά

Αταμάν: «Έχουμε τραυματίες παίκτες και ελπίζω να έχουμε κάποιους μαζί μας την Τρίτη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Ελλάδα

Συγγενής του 22χρονου συνεργού της διπλής δολοφονίας: «Το παιδί λειτούργησε στον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Κρήτη

Hράκλειο: Άγριος καβγάς γυναικών… κατέληξε στο νοσοκομείο!

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →