Ηράκλειο: 20oC

Συνταγή για γιουβέτσι με μοσχαράκι και λαχανικά

16.06.2024, 1:58

Το απόλυτο φαγητό με μοσχαράκι 

Ψάχνεται μια ιδέα για ένα απλό και καθημερινό φαγητό; Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε σήμερα; Σας έχουμε την λύση.

Συνταγή για γιουβέτσι με μοσχαράκι και λαχανικά!

Τα λαχανικά μελώνουν με το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι και μαζί με το κριθαράκι κάνουν ένα πολύ νόστιμο γιουβέτσι.

Υλικά

  • 1 συσκευασία κριθαράκι
  • 1.300γρ. µοσχαράκι, σε µερίδες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή κόκκινη, σε κυβάκια
  • 2-3 κολοκυθάκια, σε κύβους
  • 1 καρότο, σε κύβους
  • 3-4 µέτριες ντοµάτες ώριµες, τριµµένες ή σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντοµάτας
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριµµένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Βράζετε το μοσχαράκι σε νερό που το σκεπάζει αρκετά μέχρι να μαλακώσει. Ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα όταν χρειαστεί. Στραγγίζετε όσο ζουμάκι έχει μείνει και το κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και τσιγαρίζετε το µοσχαράκι ελαφρά. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα κολοκύθια κι ανακατεύετε.

Βήμα 3
Αφού μαραθούν τα λαχανικά ρίχνετε τις φρέσκες ντοµάτες, τον πελτέ διαλυµένο σε λίγο νερό, το μπαχάρι, τη δάφνη, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Χαµηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, µέχρι να µαλακώσει καλά το κρέας.

Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200oC. Μόλις µαλακώσει το µοσχαράκι και δέσει η σάλτσα του αφαιρείτε τη δάφνη και τα μπαχάρια και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κριθαράκι. Ανακατεύετε και αδειάζετε το φαγητό σε βαθύ ταψί κατά προτίµηση πήλινο. Προσθέτετε τον ζωμό που έχετε κρατήσει αφού τον ζεστάνετε πρώτα και ψήνετε το γιουβέτσι στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, µέχρι να µαλακώσει το κριθαράκι Aν η σάλτσα δεν είναι αρκετή για να σκεπάσει το ζυμαρικό, καλό θα ήταν να προσθέσετε λίγο νερό ακόµα.

Βήμα 5
Πέντε λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο το πασπαλίζετε µε το τριµµένο τυρί. Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο με αρακά και καρότα στην κατσαρόλα

Άγρια σπαράγγια φρικασέ

Σολoμός με λαχανικά και ρύζι

Συνταγή: Τάρτα με αγκινάρες

πριν από 1 λεπτό
Πολιτική

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός υπερθεματίζουν για το «σχέδιο Τραμπ» για την Γάζα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Ελλάδα

Πολυκατοικίες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι διαχειριστές, ιδιοκτήτες και ένοικοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Πολιτική

Αναβάλλεται η επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Γερμανία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Οικονομία

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Έκπτωση φόρου και το 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Ο Γιάννης Μπέζος για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Οικονομία

Πόθεν Έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Κόσμος

ΗΠΑ: Θρίλερ με δεκαέξι πτώματα σε ποτάμια – Φουντώνουν ξανά οι θεωρίες για ομάδα κατά συρροή δολοφόνων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Κόσμος

Η Χαμάς είναι έτοιμη να απελευθερώσει σήμερα 20 ομήρους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Ελλάδα

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τον πνιγμό του 5χρονου στη Σαντορίνη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Πηγαδάκια

Ο δήμαρχος που προσπαθεί διακαώς να πείσει και οι αντιφάσεις που βγάζουν…«μάτι»!

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →