Ηράκλειο: 34oC

Συνταγή για Egg Roll Skillet

16.04.2024, 3:15

Nόστιμο και θρεπτικό δείπνο, σε μόλις 15 λεπτά

Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή από μια ειδικό, ιδανική για τις στιγμές που δεν έχετε διάθεση για μαγείρεμα. Χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο και θρεπτικό δείπνο για την οικογένειά σας σε μόλις 15 λεπτά!

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία (400 γραμμάρια) έτοιμη σαλάτα με λάχανο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού

Οδηγίες

  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-προς-δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε τον κιμά και το κρεμμύδι και καρυκεύστε τα με αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγειρέψτε, σπάζοντας τον κιμά σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να μαλακώσει το κρεμμύδι, για περίπου 8 λεπτά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το μείγμα σαλάτας με λάχανο και τη σάλτσα σόγιας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το λάχανο να γίνει τραγανό και τρυφερό, για περίπου 3 λεπτά.
  • Αποσύρετε το από τη φωτιά, προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σησαμέλαιο και το ξύδι και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και καρυκεύστε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για ταλιατέλες με φέτα και αυγό

Συνταγή για γρήγορη θραψαλομακαρονάδα

Συνταγή για γιουβέτσι με μοσχαράκι και λαχανικά