Ηράκλειο: 33oC

Χοιρινοί κεφτέδες πικάντικοι, στο γκριλ

26.04.2024, 1:46

Έτοιμοι σε 30 λεπτά 

Την ώρα που ψήνονται οι καρυκευμένοι με πάπρικες κεφτέδες φτιάχνουμε κι έναν πουρέ και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε μία πλήρης συνταγή.

Υλικά

  • 700 γρ. κιμάς από χοιρινή σπάλα
  • 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • τα φύλλα από 6 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • Για να φτιάξουμε πικάντικους χοιρινούς κεφτέδες στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  • Στη συνέχεια, καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε έντονα για 5-6 λεπτά.
  • Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  • Πλάθουμε κεφτέδες μεγαλούτσικους (50 γρ.), τους πιέζουμε ελαφρώς για να πλατύνουν και τους αραδιάζουμε στο ταψί.
  • Φουρνίζουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για 6 -7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Συνοδεύουμε τους πικάντικους χοιρινούς κεφτέδες με αφράτο πουρέ.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Εύκολη συνταγή: Πανσέτες και πατάτες ψητές

Εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνι

Μουστοκούλουρα από τον Άκη Πετρετζίκη