Ηράκλειο: 31oC

Βurger ψαριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

11.05.2024, 13:48

Τα υλικά και η εκτέλεση

Πεντανόστιμο burger ψαριού με σάλτσα άνηθου, μαγιονέζα και πίκλες. Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

Για το burger ψαριού

  • 2 ψωμάκια για burger
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 αγγουράκια πίκλες και λίγη άλμη από το βάζο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2-3 σταγόνες Tabasco
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • Λίγα φύλλα σαλάτας iceberg
  • 2 σνίτσελ μπακαλιάρου

Για το σερβίρισμα

  • Τέταρτα λεμονιού
  • Τσιπς πατάτας

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες δαχτυλίδια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το αγγουράκι πίκλα κομμένο σε φέτες και την άλμη από τις πίκλες.
  • Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη έτσι ώστε να μαριναριστούν τα κρεμμύδια.

Για την σάλτσα άνηθου

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το tabasco, το λεμόνι, τον άνηθο και λίγο αλάτι.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά.

Για το burger ψαριού

  • Κόβουμε το iceberg.
  • Χωρίζουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  • Αλείφουμε εσωτερικά το ψωμί με την μαγιονέζα.
  • Βάλτε αν θέλετε μαγιονέζα χωρίς αυγό ή μαγιονέζα με αβοκάντο.
  • Βάζουμε το iceberg ψιλοκομμένο, ακουμπάμε από επάνω το τηγανισμένο ψάρι και από πάνω τα κρεμμύδια και τις πίκλες.
  • Σκεπάζουμε το burger με το άλλο ψωμί.
  • Ομοίως ετοιμάζουμε και το άλλο.
  • Σερβίρουμε με τσιπς πατάτας και τέταρτα λεμονιού.
  • Το burger ψαριού ταιριάζει πολύ και με τη σως ταρτάρ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

Εύκολο ψωμί ντομάτας με μυρωδικά

Συνταγή για ζουμερό κέικ λεμόνι

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος