Ηράκλειο: 33oC

Συνταγή: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τηγανητά μανιτάρια

14.05.2024, 0:00

Δείτε τη συνταγή από την Madame Ginger

Αυτά τα πεντανόστιμα μανιτάρια από την Madame Ginger, θα αγαπηθούν από όλους.

Δείτε τη συνταγή

Υλικά
200-250 ml νερό
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. πάπρικα
½ κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1) Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, την μισή ποσότητα από το αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2) Ανακατεύουμε σε βαθύ πιάτο, το υπόλοιπο αλεύρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

3) Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο κουρκούτι και μετά τα περνάμε από το στεγνό μείγμα, τινάζοντας τα ελαφρά.

4) Ζεσταίνουμε 2 δάχτυλα ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε μέσα όσα μανιτάρια χωράνε. Τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά, γυρνώντας συχνά τα μανιτάρια με μία λαβίδα. Μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσουν τα μανιτάρια.

5) Σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για λαχταριστό νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ

Εύκολη συνταγή: Πανσέτες και πατάτες ψητές

Εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνι

Μουστοκούλουρα από τον Άκη Πετρετζίκη