Ηράκλειο: 34oC

Τάρτα λεμόνι με ελάχιστα υλικά – Η τέλεια συνταγή!

25.06.2024, 8:48

Γρήγορη και εύκολη

Απλά κόψτε ένα λεμόνι σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις μαζί με ζάχαρη σε ένα βάζο. Στη συνέχεια, χτυπήστε το βάζο σαν shaker. Την επόμενη μέρα, προσθέστε τα αυγά, ξαναχτυπήστε, και η γέμιση της τάρτας είναι έτοιμη. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά

  •  1 φύλλο ζύμης
  • 1 λεμόνι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • Βούτυρο και αλεύρι για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Για τη Γέμιση

  1.  Κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές φέτες, όσο πιο λεπτές μπορούμε.
  2. Παίρνουμε ένα βάζο και βάζουμε μέσα τις φέτες από το λεμόνι εναλλάξ με κουταλιές από τη ζάχαρη.
  3. Στο τέλος βάζουμε όση ζάχαρη μας έχει περισσέψει μέσα στο βάζο.
  4. Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και χτυπάμε καλά σαν σέικερ.
  5. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες.
  6. Την επόμενη μέρα σπάμε τα δύο αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ.
  7. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο βάζο και χτυπάμε καλά σαν σέικερ. Η γέμιση της τάρτας είναι έτοιμη

Για την τάρτα

  1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  2. Ξεκινάμε από την ταρτιέρα την οποία καλύπτουμε με βούτυρο και αλεύρι.
  3. Απλώνουμε πάνω την ζύμη και κόβουμε τα κομμάτια που προεξέχουν
  4. Στη συνέχεια την πιρουνιάζουμε με ένα πιρούνι, βάζουμε από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα και προσθέτουμε μέσα “βαρίδια ψησίματος” για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Εγώ χρησιμοποιώ απλά ρεβίθια ή ρύζι.
  5. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-18 λεπτά.
  6. Την βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε μέσα στην τάρτα το περιεχόμενο του βάζου και επαναφέρουμε στο φούρνο.
  7. Ψήνουμε για 25 λεπτά και έπειτα τη βγάζουμε από το φούρνο την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε κομμάτια.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης:

Τιραμισού λεμόνι με αφράτη κρέμα τυριού

Παγωτό σορμπέ λεμόνι

Κέικ λεμονιού με σιρόπι