Έτοιμη σε 10 λεπτά
Μια συνταγή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η σπιτική κέτσαπ, την οποία δημοσίευσε η διαιτολόγος Δήμητρα Παπαμίχου στο προφίλ της στο Instagram.
Αυτή η κέτσαπ θα συνοδεύσει τέλεια τις πατάτες σας και θα γίνει η ιδανική αλοιφή για τα σάντουιτς και τα τοστ σας.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 εβδομάδες ενώ οι θερμίδες είναι μόνο 15 ανά μια κουταλιά σούπας, αξίζει λοιπόν να τη δοκιμάσετε και θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά
- 400 γρ πελτέ ντομάτας
- 80 γρ χουρμάδες
- 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξύδι
- 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
- 1κγ κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 γαρύφαλλο
- 1/4 κγ κανέλα
- 1/8 κγ πιπέρι καγιέν
- 1 κγ αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε το μείγμα μας σε ένα καλά καθαρισμένο βαζάκι, αφήνουμε να κρυώσει με ανοιχτό καπάκι και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο.

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα ξημερώματα την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Ένας νεκρός από ανατροπή φορτηγού
Θρήνος στην Μεσαρά για τον 19χρονο στρατιώτη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Ήταν γιός στελέχους του Λιμενικού
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των επιδοτήσεων - Πότε θα μπουν τα λεφτά
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό