Ηράκλειο: 22oC

Τάρτα με αυγό και καπνιστό σολομό

16.06.2024, 3:29

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο

Αν ψάχνετε για μια νόστιμη συνταγή για brunch, αυτή είναι η ιδανική επιλογή. Η έτοιμη σφολιάτα είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην κουζίνα, κάνοντας ακόμα και έναν ερασιτέχνη μάγειρα να φαίνεται επαγγελματίας.

Σε αυτή τη συνταγή, ένα τετράγωνο σφολιάτας ψήνεται μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως βάση για την τάρτα. Αφράτα αυγά, καπνιστός σολομός και μια γενναιόδωρη στρώση από κρέμα με σχοινόπρασο τοποθετούνται πάνω στην τραγανή ζύμη. Φαίνεται σαν εκλεκτό πιάτο για brunch, αλλά στην πραγματικότητα θα το κατατάξετε στις συνταγές “αστραπή”.

Συμβουλή από επαγγελματία: Είναι σημαντικό να τρυπήσετε τη ζύμη με ένα πιρούνι πριν το ψήσιμο, για να μην φουσκώσει πολύ.

Υλικά

  •  2 μεγάλα κρεμμυδάκια
  • 80 γραμμάρια κρέμα fraiche
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν επιπλέον για τα αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν επιπλέον για τα αυγά
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 500 γραμμάρια σφολιάτα
  • 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 115 γραμμάρια καπνιστός σολομός

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Ψιλοκόψτε τα λευκά και τα ανοιχτόχρωμα πράσινα τμήματα των κρεμμυδιών. Κόψτε τις σκούρες πράσινες κορυφές σε λωρίδες και κρατήστε τις στην άκρη. Ανακατέψτε τα λευκά και ανοιχτόχρωμα πράσινα τμήματα των κρεμμυδιών, την κρέμα fraiche, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε 1 αυγό. Ανοίξτε τη σφολιάτα σε ένα τετράγωνο 28 εκατοστών σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Μεταφέρετε τη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Διπλώστε προς τα πάνω 1,5 εκατοστό περίπου από τη σφολιάτα σε κάθε άκρη για να δημιουργήσετε ένα υπερυψωμένο περίγραμμα. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε 0,5 εκατοστό από τη σφολιάτα και στις 4 πλευρές και χαράξτε ελαφρά τη σφολιάτα κατά μήκος του περιγράμματος. Κάντε τρύπες σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι. Αλείψτε την με το χτυπημένο αυγό.
  3. Ψήστε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, 10 έως 12 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  4. Απλώστε το μείγμα κρέμας πάνω στην κρύα σφολιάτα, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω αν είναι φουσκωμένη. Σπάστε τα υπόλοιπα 4 αυγά στην τάρτα, 1 σε κάθε γωνία. Πασπαλίστε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε μέχρι να σφίξουν πλήρως τα ασπράδια των αυγών και να είναι ακόμα ρευστοί οι κρόκοι, για 12 έως 15 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε τον καπνιστό σολομό γύρω από τα αυγά. Γαρνίρετε με τις κορυφές των κρεμμυδιών που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψητός σολομός με ντομάτες, ελιές και σκόρδο

Συνταγή για πίτσα καπρέζε

Κριθαράκι με μανιτάρια και κολοκυθάκια

πριν από 7 λεπτά
Κόσμος

Στη φυλακή ο Νικολά Σαρκοζί: Σε VIP πτέρυγα με ντους στο κελί ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας- Θα πληρώνει για να δει τηλεόραση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Αθλητικά

Και επίσημα στον Ολυμπιακό ο Ντιλικινά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ηράκλειο

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Και δεύτερο περιστατικό πτώσης μπαλκονιού μέσα σε λίγες ώρες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Κόσμος

Εκτινάχθηκε στα 337,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το παγκόσμιο χρέος!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Καιρός

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Για ραγδαία επιδείνωση προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Style

Η ζωή γίνεται καλύτερη για αυτά τα 3 ζώδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Αθλητικά

Ξεκινά το Super Cup της Basket League στη Ρόδο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Κόσμος

ΗΠΑ: Βρέθηκε πτώμα πατέρα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τα τρία κορίτσια του (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Ηράκλειο

Σοκ στο Ηράκλειο: Άγριο ξύλο μέσα σε σχολείο – 12χρονος «έσπασε» τα μούτρα συμμαθητή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Tίμησε την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →