Ηράκλειο: 34oC

Πατάτες ογκρατέν

06.01.2025, 21:05

Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή 

Ογκρατέν πατάτας εύκολο στο φούρνο με κρέμα γάλακτος, μπέικον και βρασμένες πατάτες.

Υλικά

  • 1 kg πατάτες
  • 300 γρ. έμενταλ
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 – 4 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιούμε μικρές πατάτες baby.
  • Καθαρίζουμε τη φλούδα και τις βράζουμε σε κατσαρόλα.
  • Τις καλύπτουμε με νερό και τις βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Τσιμπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν έχει μαλακώσει και η καρδιά τους.
  • Τις πιο χοντρές πατάτες σπάστε τες με ένα πιρούνι στη μέση πριν τις στρώσετε στο ταψί.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε μικρές πατάτες, τις βάζουμε κατευθείαν σε ένα μικρό πυράντοχο σκεύος ή σε ένα μικρό ταψί, σε μια στρώση.
  • Κόβουμε τα τυριά σε μικρά καρέ και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
  • Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί στο ταψί.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 30Χ20 εκ. με βάθος 6 εκ. για να μη ξεχειλίσει η κρέμα στο ψήσιμο.
  • Μπορείτε να βάλετε από 2 μέχρι 4 σκελίδες ανάλογα πόσο ένταση σκόρδου θέλετε στο φαγητό σας.
  • Τέλος, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment