Ηράκλειο: 29oC

Παγωτό βανίλια χωρίς αυγά

14.08.2024, 2:20

Μπορεί να γίνει με ή χωρίς παγωτομηχανή

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς αυγά, εύκολο και γρήγορο με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση βανίλιας, που μπορεί να γίνει με ή χωρίς παγωτομηχανή.

Υλικά

  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κλων. βανίλια ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια

Εκτέλεση

  • Σκίζουμε την βανίλια στα δυο.
  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε μέσα τη βανίλια, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.
  • Αφήνουμε να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ή σε κανάτα και προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας.
  • Παγώνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες, να γίνει δροσερό.
  • Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλια, καθαρίζουμε από πάνω όλο τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ ή βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ρηχό και φαρδύ μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα και να σφίξει ελαφρά.
  • Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για μερικά λεπτά και το ξανά παγώνουμε στην κατάψυξη.
  • Όσο πιο πολλές φορές ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, χτύπημα -πάγωμα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το παγωτό βανίλια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα