Παραδοσιακή συνταγή από την Κω
Με 3-4 υλικά και πολύ όρεξη φτιάξε την παραδοσιακή Κώτικη συνταγή, ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια. Το όνομα της είναι «Εβραίικο από την Κω». Σερβίρεται με ζυμωτό ψωμί και τυρί.
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 αυγά
- 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φρέσκα αυγά, ώριμες και σφιχτές ντομάτες με πλούσια σάρκα χωρίς πολλά υγρά.
- Πρώτα καθαρίζουμε τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Έπειτα ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφήνουμε έξω τα πολλά υγρά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 4-5’.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ να στεγνώσουν.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι σε ένα μπολ.
- Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αυγά.
- Ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για περίπου 5’ περίπου.
- Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια