Ηράκλειο: 29oC

Ρεβύθια με ρύζι της Αργυρώς

06.07.2024, 0:53

Vegan συνταγή

Πικάντικα ρεβύθια με ρύζι. Χωρίς να έχει καθόλου κρέας ο συνδυασμός υλικών μας δείχνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Υλικά

Για τα ρεβύθια με ρύζι

  • 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα και βρασμένα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες και 1 κόκκινη πιπεριά)
  • 2-3 κ.σ. σκόρδο (σπασμένες)
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κιτρινόριζα (κουρκουμά)
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι (καγέν)
  • 1/2 κ.γ. κάρυ (σκόνη)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 1 φλ. ρύζι καστανό (βρασμένο)
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο (ψιλοκομμένο)

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι (κομμένο σε τέταρτα)
  • Ταχίνι
  • 1 αβοκάντο (ώριμο)

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό με λίγη σόδα μαγειρικής και την επομένη τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε να μισομαλακώσουν.
  • Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τα ρεβύθια με ρύζι σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινο και αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά περίπου να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο, την κιτρινόριζα, το κοκκινοπίπερο και το κάρυ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το ρύζι και τις ντομάτες και αλατίζουμε.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά να χυλώσει η σάλτσα.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο το ψιλοκόβουμε και το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε τα ρεβυθια με ρυζι, με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, λίγο ταχίνι και ψιλοκομμένο αβοκάντο.

Μυστικά

  • Αν θέλουμε μπορούμε να αραιώσουμε το ταχίνι με λίγο νερό και χυμό λεμονιού για να είναι πιο ρευστό.
  • Σε περίοδο εκτός νηστείας το σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια ή ρύζι που περίσσεψαν από προηγούμενη μέρα).
  • Βγαίνουν σχεδόν στεγνά με το λάδι τους.
  • Τρώγονται με πιρούνι.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αλίπαστα και ελιές.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα