Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Αμυγδαλωτά μπισκότα λένε στη Σίφνο τους εργολάβους και είναι απίθανα μοσχοβολιστά, τραγανά και μαστιχωτά μαζί.
Υλικά
Τεμάχια: 70-80
- 1 κιλό αμύγδαλα, λευκά, θρυμματισμένα
- 750 γρ. (3 κούπες + 3/4 κούπας) ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγών
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας ανθόνερο
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα, προαιρετικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε εργολάβους ή αλλιώς αμυγδαλωτά μπισκότα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα) και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να αναμειχθούν. Δεν χρειάζεται επίμονο χτύπημα ούτε μίξερ.
- Ρίχνουμε στη λαδόκολλα κουταλιές κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας στρογγυλά μπισκότα, ή αδειάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και «κόβουμε» στο ταψί μικρές γλώσσες ζύμης.
- Φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αμύγδαλο φιλέ, αν θέλουμε, και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια