Η γεύση που θα λατρέψετε
Φανταστικό ελληνικό παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να το σερβίρετε σε οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά
- 500 γρ. παγωτό βανίλια
- 4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
- 250 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
- ½ φλ. μέλι θυμαρίσιο
- Λίγο μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.
- Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μίξερ με κάδο και την αλέθουμε με τους κόφτες.
- Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει.
- Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.
- Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.
- Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα