Ηράκλειο: 31oC

Παγωτό από την Πάρο

28.07.2024, 0:17

Η γεύση που θα λατρέψετε

Φανταστικό ελληνικό παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να το σερβίρετε σε οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 500 γρ. παγωτό βανίλια
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 250 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
  • ½ φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • Λίγο μέλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.
  • Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μίξερ με κάδο και την αλέθουμε με τους κόφτες.
  • Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει.
  • Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.
  • Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα