Ηράκλειο: 34oC

Παγωτό banoffee

20.07.2024, 0:35

Θα γίνει η αγαπημένη σου γεύση!

Αν αγαπάς το γλυκό banoffee και τον συνδυασμό μπανάνας σοκολάτας και καραμέλας, φτιάξε αυτό το παγωτό.

Υλικά

  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 μπάρες σοκολάτα με γέμιση καραμέλα (ψιλοκομμένες)
  • Kαρούλια σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιούμε ώριμες μπανάνες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο..
  • Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε 1 λεπτό στο μπλέντερ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το παγωτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά, ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξη σας από 1-2 ώρες.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρά η επιφάνεια του παγωτού και όσο ακόμα είναι μαλακό, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 2′.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα καραμέλας. Ανακατεύουμε απαλά και παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
  • Σερβίρουμε το παγωτό banoffee σε χωνάκια παγωτού ή σε μπολ και προσθέτουμε καρούλια σοκολάτας και προαιρετικά λίγο τριμμένο μπισκότο.

Παγωτό με παγωτομηχανή

  • Για το παγωτό banoffee με παγωτομηχανή, αφού φτιάξουμε τη βάση του παγωτού τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε την κρέμα παγωτού και τη βάζουμε στην παγωτομηχανή.
  • Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος. Όταν αρχίσει να πήζει το παγωτό, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας με καραμέλα.
  • Βάζουμε σε μπολ και παγώνουμε στην κατάψυξη.
  • Σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: