Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή
Καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και παρμεζάνα ένας καλοκαιρινός συνδυασμός γεύσεων και υφών, η δροσερή σως γιαουρτιού απογειώνει τη γεύση.
Υλικά
Για τη καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι
- 2 καρδιές μαρουλιού
- 1 σαλάτα
- 4 φέτ. πεπόνι
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 φέτ. προσούτο (κομμένες σε λωρίδες)
- 1 φλ. καρύδια
Προαιρετικά
- 1 φλ. ρόγες μαύρου σταφυλιού ή σταφύλι φράουλα
Για τη σως
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 λάιμ (το χυμό του)
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα τη σως.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και τέλος το χυμό του λάιμ.
- Ελέγχουμε το αλάτι.
- Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα φύλλα της σαλάτας.
- Προσθέτουμε το πεπόνι και τα καρύδια και αν είναι η εποχή τους και τα σταφύλια.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη σαλάτα σε μία σαλατιέρα και την περιχύνουμε με τη σως.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Χανιά: Μέσα σε λίμνη αίματος η 45χρονη που μαχαιρώθηκε από τον σύντροφο της - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της επίθεσης
Ηράκλειο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στις Τρεις Βαγιές
Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Ιστορική ομάδα άλλαξε χέρια και οι οπαδοί μένουν εκτός γηπέδου!
Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες μέσα σε μία ημέρα στο νησί
Φωτιά στις Μαλάδες κινητοποίησε την Πυροσβεστική
Προειδοποίηση: Η καταστροφική Λα Νίνια έρχεται – Πώς θα επηρεάσει τον καιρό (χάρτης)
Νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο στην Κρήτη: 45χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο με τραύμα από μαχαίρι στον θώρακα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Φωτιά στον Πύργο-Απειλούν σπίτια οι φλόγες
Τελευταίο μπάνιο για 56χρονο - Άφησε την τελευταία του πνοή στην θάλασσα