Ηράκλειο: 34oC

Παγωτό με λικέρ κρέμα

02.08.2024, 22:47

Η γεύση που θα λατρέψεις

Ένα απλό παγωτό λικέρ κρέμα, με τη χαρακτηριστική γεύση του Bailey’s για δροσιστικές απολαύσεις.

Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. Bailey’s (λικέρ κρέμα)

Για το παγωτό με λικέρ κρέμα

  • Ενώνουμε πρώτα σε μπολ την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το Bailey’s.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να λιώσουν τα υλικά (να διαλυθεί η ζάχαρη).
  • Μετρήστε σωστά την ποσότητα του λικέρ γιατί αν πέσει παραπάνω, το αλκοόλ δεν θα αφήσει το παγωτό να παγώσει.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1 ώρα.
  • Τότε, το χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.
  • Το αφήνουμε 2-3 ώρες στην κατάψυξη ν’ αρχίσει να πήζει και το ξαναχτυπάμε με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.
  • Το αφήνουμε όλη τη νύχτα για να παγώσει καλά.

Για το σερβίρισμα

  • Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε 10΄ στο ψυγείο να μαλακώσει ελαφρά.
  • Με το σκουπ του παγωτού το βάζουμε σε μπάλες σε ποτήρια και ιδανικά περιχύνουμε με λίγο Bailey’s.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: