Ηράκλειο: 32oC

Πικάντικο ρύζι με θαλασσινά

06.08.2024, 14:42

Ένα φαγητό που κλέβει την παράσταση!

Εντυπωσιακό στην όψη λόγω χρωμάτων, με όλη τη νοστιμιά της θάλασσας, σε κάνει να μην μπορείς ν’ αντισταθείς!

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο σε φέτες
  • 2 πιπεριές κίτρινες και κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 250 γρ. λάχανο χοντροκομμένο (σε μέγεθος μπουκιάς)
  • 12 γαρίδες
  • 12 μύδια
  • 2 καλαμάρια
  • 1/2 κ.γ. κρόκος Κοζάνης
  • 1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. ταμπάσκο
  • 1 ½ φλ. ρύζι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για τα θαλασσινά

  • Ετοιμάζουμε και καθαρίζουμε πρώτα τα θαλασσινά.
  • Καθαρίζουμε το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι πάνω στις γαρίδες.
  • Τρίβουμε καλά με σύρμα τα μύδια και αφαιρούμε τα μουστάκια τους.
  • Όσα μύδια είναι ανοιχτά τα πετάμε.
  • Τα πλένουμε πολύ καλά.
  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια για το ρύζι με θαλασσινά και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, τα μύδια και το καλαμάρι.
  • Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν και σκεπάζουμε με καπάκι.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και το καλαμάρι και να ανοίξουν τα μύδια.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο.
  • Σβήνουμε με τη σόγια.
  • Όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα τα αφαιρούμε.

Για το ρύζι

  • Στο μεταξύ νεροβράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά.
  • Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
  • Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 5-6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για 5-6 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα.
  • Δοκιμάζουμε για να αλατίσουμε γιατί η σόγια είναι αλμυρή.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα