Ηράκλειο: 16oC

Σολομός με φασόλια και σπανάκι

19.08.2024, 6:15

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Υγιεινό και ελαφρύ αλλά πλήρες πιάτο που του χαρίζει έξτρα νοστιμιά το σιρόπι από χυμό πορτοκαλιού. Αντί για σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο παχύ λευκό ψάρι, όπως φιλέτο μπακαλιάρου.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενταμιού ή 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη)
  • 4 φιλέτα σολομού 150-200 γρ. έκαστο, χωρίς το δέρμα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 800 γρ. λευκά ή κόκκινα φασόλια κονσέρβας, ξεπλυμένα καλά και στραγγισμένα (εναλλακτικά, βράζουμε για περίπου 20 λεπτά στη χύτρα 300 γρ. φασόλια που έχουμε μουλιάσει για 8 ώρες)
  • 130 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (για ευκολία, αγοράζουμε έτοιμο, καθαρισμένο σπανάκι)
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον σολομό με φασόλια και σπανάκι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το χυμό πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι) και το τζίντζερ.
  3. Μόλις κοχλάσει το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μείνει το μισό και να σιροπιάσει κάπως. Κρατάμε το μισό σιρόπι κατά μέρος. Το υπόλοιπο το θέλουμε για το ψήσιμο.
  4. Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τα φιλέτα σολομού και τα αλείφουμε με λίγο από το σιρόπι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ψήνουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν καταπώς μας αρέσουν (προσοχή μη στεγνώσουν), αλείφοντάς τα με επιπλέον σιρόπι κατά το ψήσιμο.
  5. Παράλληλα, αλείφουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο, μόλις για 1/2 λεπτό.
  6. Προσθέτουμε τα φασόλια και σοτάρουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
  7. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε.
  8. Μοιράζουμε τα φασόλια με το σπανάκι στα πιάτα, από πάνω βάζουμε τα φιλέτα σολομού, περιχύνουμε με λίγο από το σιρόπι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 3 ώρες
Υγεία

Ποιο πασίγνωστο εμβόλιο μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» κατά του εμφράγματος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Υγεία

Νέα έρευνα: Η εφηβεία διαρκεί μέχρι τα 32 έτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Αθλητικά

Σαρωτικός Παναθηναϊκός AKTOR: «Εξαφάνισε» την Παρτιζάν και την τελείωσε με το 91-69

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Αμυντικά

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι πρώτες γυναίκες έφεδροι αξιωματικοί στα Ειδικά Προγράμματα Θητείας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Σοκ στη Βρετανία: Της έσπασε τον λαιμό όταν προσπάθησε να τον εγκαταλείψει – Παλεύει για τη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Καιρός

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα αύριο 26/11 – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κρήτη

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Πάτρας – Ένας τραυματίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Στέλνει τον Γουίτκοφ στη Μόσχα για συνάντηση με τον Πούτιν

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →