Ηράκλειο: 22oC

Κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο µε μέλι και πορτοκάλι

25.08.2024, 0:29

Μια καταπληκτική συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους

Κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο µε μέλι και πορτοκάλι. Σε όποιο τραπέζι και να το βγάλετε θα γίνει ανάρπαστο. Με το μαρινάρισμα και το σιγανό βράσιμο, το κρέας γίνεται λουκούμι!

Υλικά

  • 2 kg αγριογούρουνο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 5 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ντομάτες
  • 1½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 πορτοκάλι ( τη φλούδα του)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για το αγριογούρουνο στιφάδο

  • Bάζουμε πρώτα το κρέας στη μαρινάδα.
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, περιχύνουμε με 1/3 φλ. ξίδι και το σκεπάζουμε με κρύο νερό.
  • Το αφήνουμε από 5 ώρες έως 1 ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
  • Με αυτή τη μαρινάδα για αγριογούρουνο, θα φύγει το περισσότερο αίμα η βαριά μυρωδιά του.
  • Αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε με μαχαίρι τα κρεμμύδια στα τέσσερα.
  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν για 10 λεπτά.
  • Τέλος, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Βάζουμε το κρέας σε μπολ και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά, να το ρουφήξει το κρέας.
  • Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος απ’ όλες τις πλευρές.
  • Όσα κομμάτια ροδίζουμε τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
  • Στα τελευταία κομμάτια κρέατος ρίχνουμε το κονιάκ, το κρασί και το μπαλσάμικο και αφήνουμε να βράσουν δυνατά για 4-5 λεπτά.
  • Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
  • Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες και τις προσθέτουμε.
  • Προσθέτουμε επίσης τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
  • Σκεπάζουμε το αγριογούρουνο και σιγοβράζουμε το φαγητό στην κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα και η σάλτσα να δέσει καλά και να μελώσει.
  • Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μέλι.
  • Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε τα υγρά της κατσαρόλας.
  • Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Σερβίρουμε το κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 3 λεπτά
Οικονομία

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Η ημερομηνία καταβολής και οι δικαιούχοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Το νέο χιουμοριστικό-ενημερωτικό βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για τις τηλεφωνικές απάτες – Πρωταγωνιστεί η «κυρία Χρυσούλα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: «Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να κάνει εγκαίνια στη Δαμάστα» – Ετοιμάζουν τον αποκλεισμό του πρωθυπουργού οι κτηνοτρόφοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία Adel: Μεγάλη κατολίσθηση στα Τζουμέρκα – Σπίτια κρέμονται στον αέρα – Δείτε φωτό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Πολιτική

Σέβη Βολουδάκη: Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Έστελναν τα ναρκωτικά με το ταχυδρομείο… Δύο συλλήψεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Κόσμος

Υποχρεωτική η τοποθέτηση μικροτσίπ σε σκύλους και γάτες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Κατάλληλο το νερό προς πόση στον Σταλό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ηράκλειο

Βαρύ πένθος στην Κρήτη: Απαντήσεις για το πως χάθηκε το παιδί της ζητά η οικογένεια του 19χρονου Ραφαήλ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Πολιτική

Φραγκίσκος Παρασύρης: Ζήτησε την επανεξέταση του αμετάθετου για τους τρίτεκνους πυροσβέστες

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →