Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Γαύρος, λάδι, λεμόνι, δεντρολίβανο, σκόρδο κι ένα τηγάνι: αυτά μόνο θέλει αυτός ο θαυμάσιος μεζές. Άντε κι ένα ουζάκι. Όσο για τις ραχοκοκαλιές του ψαριού, μπορούμε να τις τηγανίσουμε.
Υλικά
- 8 γαύροι, καθαρισμένοι και φιλεταρισμένοι (κρατάμε τις ραχοκοκαλιές για την παραπάνω συνταγή)
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 120 ml ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τον γαύρο αχνιστό, ανακατεύουμε σε ένα τηγάνι τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και τακτοποιούμε εκεί τα φιλέτα γαύρου, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και το σκόρδο.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1⁄2-2 λεπτά.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης