Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Γαύρος, λάδι, λεμόνι, δεντρολίβανο, σκόρδο κι ένα τηγάνι: αυτά μόνο θέλει αυτός ο θαυμάσιος μεζές. Άντε κι ένα ουζάκι. Όσο για τις ραχοκοκαλιές του ψαριού, μπορούμε να τις τηγανίσουμε.
Υλικά
- 8 γαύροι, καθαρισμένοι και φιλεταρισμένοι (κρατάμε τις ραχοκοκαλιές για την παραπάνω συνταγή)
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 120 ml ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τον γαύρο αχνιστό, ανακατεύουμε σε ένα τηγάνι τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και τακτοποιούμε εκεί τα φιλέτα γαύρου, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και το σκόρδο.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1⁄2-2 λεπτά.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»
Νεκρός 19χρονος στρατιώτης μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Δίνει μάχη για την ζωή ακόμη ένας
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Ανείπωτος θρήνος: Από την Κρήτη ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε στη Ρόδο μετά από έκρηξη χειροβομβίδας
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου οπλίτη που σκοτώθηκε στη Ρόδο: «Επιστρέφω να πάρω το παιδί νεκρό»