Ηράκλειο: 18oC

Μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι

15.11.2024, 13:11

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Αυτή η πλούσια, κόμφορτ μακαρονάδα με μοσχαράκι ενισχυμένο με λαχανικά και πορτοκάλι θα κάνει θραύση στο τραπέζι μας.

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε την λαχταριστή μακαρονάδα μας…

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλα πλατιά ζυμαρικά της αρεσκείας μας, όπως ταλιατέλες, μαφαλντίνι κ.ά.)
  • 700 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρά κομμάτια του 1,5εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 4 μέτρια καρότα, σε κυβάκια περίπου 1 εκ.
  • 200 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 180 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 60 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε 300 ml ζεστό νερό
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 5 κεδροκούκουτσα
  • 2 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας καβουρδισμένο φουντούκι, τριμμένο στον πολυκόφτη σε σκόνη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι, ξεκινάμε τυλίγοντας σε ένα τουλπάνι την κανέλα, το μπαχάρι, τα κεδροκούκουτσα, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρότα, τον αρακά και σοτάρουμε για ακόμα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε τον αραιωμένο πελτέ και το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
  5. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
  7. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
  8. Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
  9. Σκορπίζουμε το φουντούκι και το τυρί και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας. Συνοδεύουμε με σαλάτα μαρούλι.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 ώρα
Αθλητικά

Champions League: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του… Εμπαπέ ο Ολυμπιακός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός για λειψυδρία σε Πάτμο, Λέρο – Στα πρόθυρα υδροδοτικής κρίσης η Αττική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Eξαφανίστηκε 23χρονος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 91-80: «Λύγισαν» στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Tελεσίδικη η απόφαση του ΣτΕ για τη χερσαία ζώνη στο Καθολικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος… για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2678: Οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κόσμος

ΗΠΑ: Έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →