Ηράκλειο: 16oC

Συνταγή για ομελέτα φούρνου με λαχανικά και φέτα

06.09.2025, 0:01

Βήμα βήμα η διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά, ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα, το λάχανο και τα καρότα και ψήνουμε την πιο νόστιμη ομελέτα στον φούρνο μας.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, χοντροτριμμένο
  • 1/2 μέτρια σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, χοντροτριμμένη
  • 1/4 από ένα μέτριο λάχανο, τριμμένο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 80 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική (ή 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι, στραγγισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, ξερό, τριμμένο (ή θυμάρι ή ρίγανη, ξερά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, τη σελινόριζα, το λάχανο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  3. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας (ή το βαλσαμικό) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ.
  6. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στο ταψί.
  7. Από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και τη φέτα και πασπαλίζουμε με το ξερό μυρωδικό της επιλογής μας. Στρώνουμε την επιφάνεια της ομελέτας με τη ράχη ενός κουταλιού.
  8. Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα από τον πάτο του φούρνου, για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα).
  9. Σερβίρουμε ζεστή με πατάτες τηγανητές και φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: gastronomos.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Χτυπάμε τα αυγά και σοτάρουμε καρότο, σελινόριζα, λάχανο και κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε σάλτσα σόγιας και πιπεριά Φλωρίνης, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αδειάζουμε τα αυγά σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε λαχανικά και φέτα, και πασπαλίζουμε με μυρωδικά.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε με πατάτες και φρυγανισμένο ψωμί.
πριν από 22 λεπτά
Υγεία

Χάστε 4 κιλά και ρίξτε χοληστερόλη και σάκχαρο σε λιγότερο από 2 μήνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Style

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με σολομό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Υγεία

Αυτή η συνήθεια βοηθά στην απώλεια βάρους μετά τα 50

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κόσμος

Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τενεσί: «Δεν υπάρχουν επιζώντες», ανακοίνωσε η αστυνομία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Style

Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι κάτοικοι στον Γαλατά – Χωρίς ρεύμα στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Σοκαριστική μαρτυρία 14χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο – «Ήταν 7 άτομα κι εγώ μόνος μου» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ταξίδια

Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κρήτη

Κρήτη: Συνελήφθη 32χρονος ως ο διακινητής των 13 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →