Ηράκλειο: 34oC

Συνταγή για μπισκότα βανίλιας με λευκό γλάσο

10.12.2024, 9:59

Δείτε πως να τα φτιάξετε

Φτιάξτε αυτά τα αρωματικά μπισκότα με τη λεπτή υφή και θα έχετε σε κάθε μπουκιά έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων και μια απολαυστική στιγμή γλύκας.

15′ προετοιμασία
11′ ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 26′

Υλικά
Τεμάχια: 8

Για τα cookies
170 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 + 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
290 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο
3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
325 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουτ. σούπας γάλα

Διαδικασία

Cookies
Για τα cookies βανίλιας με λευκό γλάσο ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
Μετριάζουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Καλύπτουμε τον κάδο με διάφανη πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια των 90 γραμμαρίων (βγαίνουν περίπου 8 μπαλάκια).
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
Βάζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο ταψί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε για 9-11 λεπτά.
Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν καλά πριν τα καλύψουμε με το γλάσο.

Γλάσο
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μέχρι να έχουν λεία υφή.
Με ένα κουτάλι ή με σακούλα κορνέ με λεπτή μύτη απλώνουμε το γλάσο πάνω στα cookies.
Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγη ώρα, μέχρι να στεγνώσει το γλάσο.
Φυλάσσουμε τα cookies σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment