Αναλυτικά η συνταγή
Αυτό το μυρωδάτο λιμοντσέλο μπορεί να κλείσει ένα ωραίο κυριακάτικο ή γιορτινό γεύμα. Είναι το ιδανικό χωνευτικό με απίθανα δροσερή γεύση.
30′ προετοιμασία
10′ βράσιμο
15 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 15 ημέρες και 40′
Υλικά
Μερίδες: Για περίπου 2 λίτρα
10 λεμόνια μεσαίου μεγέθους, χοντρόφλουδα, βιολογικά (ακέρωτα και αράντιστα)
1 λίτρο οινόπνευμα 90° (ή βότκα)
600 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε λικέρ λιμοντσέλο, αρχικά, πλένουμε τα λεμόνια και καθαρίζουμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας, το οποίο βάζουμε σε γυάλα μαζί με το οινόπνευμα για 15 μέρες.
Σουρώνουμε τις φλούδες.
Ανακατεύουμε το οινόπνευμα με ένα σιρόπι που φτιάχνουμε βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό.
Γεμίζουμε μπουκάλια με λιμοντσέλο, που τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (δεν παγώνει), γιατί πίνεται παγωμένο.
Μυστικά
To να φτιάξετε δικό σας λιμοντσέλο δεν είναι καθόλου δύσκολο, αρκεί να έχετε μια δοκιμασμένη συνταγή και λεμόνια από κήπο, αράντιστα και ακέρωτα. Εναλλακτικά, λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας, που θα βρείτε πια σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Μη δοκιμάσετε με τα κοινά κερωμένα λεμόνια του εμπορίου. Τα χειμωνιάτικα λεμόνια θεωρούνται πιο πλούσια σε αιθέρια έλαια. Άρα, το λιμοντσέλο σας καλύτερα να γίνει τότε.

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η Άννα Μαστρογαμβράκη
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Μεγάλη επιχείρηση κατά της οπλοκατοχής στο Ρέθυμνο: Τους «τσάκωσαν» με πολεμικά όπλα, πιστόλια μέχρι υποπολυβόλο - Δείτε εικόνες
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη
Σοβαρό τροχαίο με σύγκρουση δύο νταλικών: Εγκλωβίστηκε στην καμπίνα του ένας οδηγός - Δείτε εικόνες
Ζευγάρι έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς αυτός έπασχε από καρκίνο
Κρήτη: Κλειστός αύριο Τρίτη 25/11 ο ΒΟΑΚ λόγω εργασιών